RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen spredning av dumpede masser

Resultatene fra miljøovervåkingen av dypvannsdeponiet er svært positive, og viser foreløpig lav partikkelspredning.

MALMØYKALVEN: Tre ganger daglig utfører Norsk Geoteknisk Institutt (NGI) målinger rundt lekteren som sprøyter slam ned i dypvannsdeponiet. I tillegg finnes det måleutstyr ombord som annethvert sekund måler partikkelnivået.

Godt i gang

Resultatene fra foregående uke viser en svært lav spredning. Dumpingen av de forurensede massene holder seg godt innenfor de marginer Statens Forurensingstilsyn (SFT) har satt. Ekkoloddundersøkelsene og ekkogramtolkningene viser heller ingen spredning av de nedførte massene.
I fire uker har nedføringen av forurensede masser i dypvannsdeponiet ved Malmøykalven pågått. NGI har i hele denne perioden målt partikkelspredning og strømhasigheten i vannet. På begge områder har resultatene for hele perioden ligget mellom 0 og 3 NTU hvilket er langt innenfor SFTs grense.

Tokt

NGI og Dr.scient Maren Onsrud, som er ekspert på tolkninger av ekkogrammer fra slike undersøkelser, var 14. mars på tokt og utførte ekkoloddmålinger rundt deponiområdet. Målingene ble utført både før og under nedføringen av masser i deponiet. Båten sirklet 70 til 200 meter rundt riggen under nedføringen og målingene viste ingen tegn til slam i vannmassene hverken før eller under nedførigen.
Nedført masse legger seg horisontalt på sjøbunnen. Overvåkningsprogrammet og den ekstra akustiske undersøkelsen med ekkolodd viser at nedføringen går som planlagt, og at det ikke er spredning av mudrede masser fra deponiet, sier Arne Pettersen i NGI i en pressemelding.

Fortløpende informasjon fra Oslo Havn KF, om prosjektets fremdrift og vannkvalitetssituasjon underveis er å finne på: www.renoslofjord.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere