RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen spredning

Studentgruppen fra UiO som i høst har studert bunnforholdene i Oslofjorden har konkludert med at oppryddingsarbeidet ikke påvirker bunnsedimentene.

Malmøykalven: For kort tid siden avsluttet studentgruppa ved institutt for geofag ved Universitetet i Oslo sin studie av bunnsedimentene i Oslofjorden. Konklusjonen er at oppryddingsarbeidet ikke har påvirket bunnsedimentene negativt. Det interessante er at vi har fått så entydige resultater, sier professor i geologi ved Universitetet i Oslo (UiO), Elisabeth Alve til www.renoslofjord.no. Alve har ledet studentene ved bachelorprogrammet Natur og Miljø som i september var ute på fjorden og tok opp prøver fra et område på sørvestsiden av Malmøykalven, like ved deponeringsområdet og et området mellom Hovedøya og Bispevika.

Prøvene fra begge steder gir det samme svaret, sier Alve og forklarer at det viser seg at det er en betydelig nedgang i konsentrasjonen av tungmetaller i sedimentene avsatt de siste tiårene, med minimumsverdier i sedimenter avsatt det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere