RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen steinansikter

Stenkunstner Julia Vance vil lære barn at kunst er mer enn farger på lerret. Onsdag holdt hun kurs i Edvard Munchs atelier på Ekely.

Ekely: - Det er viktig å understreke at barna får prøve seg med ordentlige redskaper og ulike typer stener som jeg selv benytter meg av når jeg arbeider. På den måten får barna selv erfare hvordan det er å jobbe med sten som materiale, forteller Julia Vance.

Utnytte flaten

Inne i atelieret står et knippe 6. klassinger fra Nordvedt barneskole og titter nygjerrig på et pledd som ligger over bordet. Under har Vace et utvalg stener hun selv har hugget i.
- Dette er en litt lang og tynn sten hvor jeg i grunnen har benyttet meg av hele flaten. Som dere ser er det ikke hugget så dypt ned i stenen men likevel får det en fin effekt, sier hun og viser den til elevene.
- Love you forever, kommer det fra kanten.
- Ja, det stemmer det. Det står det faktisk på denne, sier hun.
Ulike typer, både marmor og skifer vises frem og studeres nøye. På noen av stenene er det malt ned i sporene på andre trenger man litt lys for å se hva som står.
- Jeg eksperimenterer mye med det jeg gjør og er ikke redd for å se hva som skjer hvis jeg benytter meg av andre teknikker. Dette er for eksempel en G, men den fungerer også godt oppned eller på siden, sier hun.
Med papir og penn går barna igang med å skisse ut den bokstaven de ønsker seg. Deretter klippes den ut og plasseres på en blåkopi.
- Jeg lager en J fordi det er den første bokstaven i både fornavnet og etternavnet mitt. Jeg er ganske fornøyd med den nå, men jeg vet ikke helt om jeg har gjort det riktig, sier Julia (11).

Flere forsøk

På bordet ved siden av står Kristoffer (12), Magnus (11) og Henrik (11). De vet godt hva slags bokstaver de ønsker, men å få den helt riktig ned på papir er tydelig alt annet enn enkelt.
- Jeg skal ta K, Magnus skal ta S og Henrik skal ta H. Akkurat nå har vi prøvd litt og visket ut etterpå, så vi er ikke helt ferdige, sier Kristoffer og titter bort på kameratene.
Etter endt skisseøkt er det klart for selve stenen. Og elevene vet godt hva de ønsker seg.
- Jeg tror det må være en litt høy og tynn sten, kanskje sort. Det tror jeg hadde vært tøft, sier Cato (11) og stiller seg bak de andre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere