RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen streik ved Lindeberg legesenter


Partene kom til enighet på ettermiddagen i går.
Partene kom til enighet på ettermiddagen i går. Foto: Foto: Arkiv/Illustrasjon
Fagforbundet krevde tarifflønn for helse- og legesekretærene ved Lindeberg legesenter. Kom til enighet i går.

LINDEBERG: Allerede i februar 2009 sendte Fagforbundet et krav til Lindeberg Legesenter om opprettelse av tariffavtale for deres fire helse- og legesekretærer.

Lønnen lå den gang langt under tarifflønna, og de ansatte hadde i tillegg en dårlig pensjonsordning. I løpet av de to siste årene har det blitt forsøkt både forhandlinger og frivillig mekling, men nå som dette ikke har ført frem, krevde Fagforbundet at saken går til tvungen mekling.

Hadde frist til midnatt

Den tvungne meklingen startet tirsdag klokken 13.00, og Riksmeklingsmannen hadde frist til midnatt med å finne en løsning.

Like etter klokken 17.00 var partene kommet til enighet. Det har foreløpig ikke lykkes Lokalavisen å komme i kontakt med noen av partene vedrørende punktene i den nye avtalen.

– Jeg regner med at de kommer til å holde på helt til midnatt. De er et stykke fra hverandre, spesielt hva gjelder pensjonen, sa leder i Fagforbundet Alna, Mona Martinsen i går formiddag, men nå viser det seg at de klarte det vesentlig tidligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere