RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen streik


Det blir ingen streik blant journalistene. Dermed kommer avisene ut som normalt over pinse. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Det blir ingen streik blant journalistene. Dermed kommer avisene ut som normalt over pinse. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Det ble i natt enighet mellom Norsk Journalistlag (NJ) og Mediebedriftenes Landsforbund. (MBL) Dermed blir det ingen streik.

SENTRUM: Dersom det hadde blitt konflikt mellom partene kunne journalistene i flere store aviser gått ut i streik over pinse. På overtid i natt ble altså partene enige.

Ved midnatt sto partene fortsatt et stykke fra hverandre. Men i morgentimene fredag kom meldingen om at partene var enige. I snitt får journalistene 9827 kroner mer. NJ gikk inn i meklingen med et snittkrav på 12 746 kroner.

– Vi kom ikke helt i mål med kravet vårt, men dette er det første skrittet på en lang marsj, sier NJ-leder Elin Floberghagen.

Journalistene i Ullern Avis Akersposten var ikke tatt i ut i streik i den første omgangen. Dersom streiken hadde blitt utvidet kunne derimot Ullern Avis Akerspostens journalister blitt blant dem som hadde gått ut i streik.

Les flere Oslo-nyheter her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere