*Nettavisen* Nyheter.

Ingen stridsøks mellom semifinalistene

Til tross for at begge klassekameratene Sara Chen og Felix Peikli har gått videre til semifinalen i "Kjempesjansen" på NRK, er de fortsatt gode venner.

Ljarn/Skøyenåsen: Sara Chen (15) fra Skøyenåsen og Felix Peilki (16) fra Ljarn går begge i første klasse på Foss videregående skole. Sara spiller klassisk musikk på sin fiolin, mens Felix spiller klarinett, og da aller helst jazzmusikk. De var begge deltagere i "Kjempesjansen" på NRK, og spilte seg til en billett til semifinalen som går av stabelen både 4 og 11.november.

Felix og jeg er gode venner, men det eneste vi håper på nå er å ikke komme i samme program i semifinalen. Jeg ser ikke på Felix som en konkurrent, men om vi skal opptre i samme program er det litt kjipt, sier Chen.

Ny fiolin

Søsteren min har vært med i Kjempesjansen tidligere. Da jeg så hvor gøy hun hadde det, og hvor mange sjanser det har åpnet for henne i ettertid fikk jeg også lyst til å melde meg på, forteller Chen.

Det var neppe et dumt valg, for den unge fiolinisten fikk med seg 151.700 kroner, og fikk komme videre til semifinalen. Pengene hun fikk skal hun bruke på en ny fiolin, men er ikke sikker på om pengene strekker til.

Når jeg først skal kjøpe meg en ny fiolin vil jeg kanskje kjøpe en som kan vare livet ut, og en slik fiolin koster nok mer enn de pengene jeg vant, forklarer Chen.

Nå håper hun at kommer videre fra semifinalen til selve finalen, og har allerede klart for seg hva hun skal spille.

Jeg skal trolig fremføre "Norsk dans" av Johan Halvorsen i semifinalen, og skal øve mye fram til det. Jeg får bare gjøre mitt beste, og spille så bra som mulig, sier 15- åringen.

Penger er ikke alt

Peikli på sin side er mer usikker på hva han skal spille i semifinalen, men han har fått mange tips om hvordan låt han bør velge.

Noen har tipset meg til å spille en mer rolig og kjent jazzlåt enn hva jeg gjorde sist gang, andre har tipset meg til å spille en melodi som har både rolige og raske elementer i seg. Jeg sitter igjen med 10 låter jeg vil spille, og det er vanskelig å velge, sier Peikli.

Han synes låtvalget er viktig i og med at dersom han kommer videre til finalen skal han velge en av de sangene han har fremført tidligere. Peikli spilte på "Godt musikkår" 1. januar i år, som er et tv- show hvor Dan Børge Akerø var programleder. Der fikk han tips av programlederen til å melde seg på Kjempesjansen. Dermed gjorde han det, og fikk med seg 63.700 kroner fra første program, samt at han kom videre til semifinalen. For jazzspilleren er ikke pengene det viktigste.

Jeg har lyst til å spille inn en cd, men for å være ærlig har jeg ikke tenkt så mye over pengene. For meg er det viktigste å ha fokus på musikken, og få folk til å legge merke til meg, også får summen jeg fikk med meg komme som en bonus i tillegg, sier Peikli.Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag