*Nettavisen* Nyheter.

Ingen strøing - brakk armen

Regine D. B. Qvenild brakk armen da hun forsøkte å gå ned Harald Løvenskiolds vei i forrige uke. Ingen hadde strødd.

Røa: - Jeg startet med å gå på fortauet da jeg skulle ned Harald Løvenskioldsvei fra Vækerøveien, men der var det ikke strødd. Det var bare blanke isen. Jeg fant ut at jeg måtte forsøke å gå veibanen, som heller ikke var strødd. Da jeg kom ut i veien måtte jeg rundt en parkert Van. Da forsvant beina under med og jeg gikk rett i bakken. Det gjorde fryktelig vondt i håndleddet og det viste seg at det var brukket, forteller Qvenild.
Mandag morgen er vi tilbake på stedet. Nå har isen smeltet såpass at det går an å finne en renne i selve veien som gir fotfeste. Fortauet er fremdeles totalt islagt, uten spor av strøing.
- Det var så ille også i selve veien i forrige uke. Jeg bor rett her nede og måtte la bilen stå i garasjen både torsdag og fredag. Det var ikke mulig å bruke veien som besto av speilblank, glatt is. Øverst i denne smale veien er det også kommunal parkering, med trafikk i begge retninger. Ofte er det parkert store biler her som vi må ta oss rundt når vi ikke kan bruke fortauet. Det skaper uholdbare tilstander for både gående og kjørende. Det må bli parkering forbudt i denne delen av gaten. I svingen her er det ingen sikt fremover med de parkerte bilene og det utgjør en fare uansett årstid, sier Qvenild.
Mens vi snakker kommer en eldre dame litt oppgitt gående i den delen av veibanen som er bar. Hun har ingen retrettmuligheter opp på fortauet når bilen kommer. Det er bare å håpe at hun blir sett.
- Jeg håper noen vil gjøre noe med dette. Nå må jeg gå fem uker med gips og det skulle vært helt unødvendig å sette en sykepleier ut av spill på grunn av dette, sier Qvenild.
Mesta har i oppdrag fra Oslo kommune å strø fortauene.
- Vi beklager det som har skjedd og vi har nå sendt ut folk for å få strødd fortauet med en gang, sier Geir Nykmark i Mesta, som tidligere hadde fått tilbakemelding fra sine medarbeidere om at hele området var dekket.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag