RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen støtte fra Ap

Rektor og FAU ved Høybråten skole håper bystyret vil støtte et salg av skolen til private. Arbeiderpartiet mener forslaget er dustete.

Høybråten: Høybråten skole kan sammen med Presbråten videregående skole bli første skoler som skal selges til private aktører. Elcon Finans vil kjøpe Høybråten skole, rehabilitere og eie den i 24 år. Etter den tiden vil Undervisningsbygg overta ansvaret igjen. Dette er første gang i Norge at et privat firma kjøper skoler fra kommunen. Rektor Jan Gunnar Braathen og FAU-leder Lars Ottersen har tidligere uttrykt et ønske om et ja fra politikerne i Lokalavisen Groruddalen. Arbeiderpartiet mener imidlertid at dette er en dårlig idé.
- Det er helt dustete å selge noe for så å leie det tilbake, sier nestleder Tom Christian Pape i finanskomiteen.

Alternativt forslag

Byrådet har allerede diskutert denne saken og et vedtak skal fattes under bystyremøte 22. juni. Tom Christian Pape mener at det er mange gode grunner til å stemme i mot.
- Vi kommer til å fremme et alternativt forslag om at Oslo kommune beholder skolen og finansierer oppussing gjennom vanlig lånefinansiering, sier Pape.
Forutsetningen er at skolen skal bringes i samme stand som de private aktørene ville ha gjort.
- Kommunen klarer å vedlikeholde mange skoler og jeg ser ingen grunn til at det ikke kan gjøres også i dette tilfellet, sier Pape.
FAU-leder Lars Ottersen er uenig med denne påstanden.
- Hvis det er så enkelt å låne, hvorfor har ikke kommunen gjort det før? Jeg kan ikke forstå at Ap mener at alt er så enkelt, sier Otterssen.

Som folk flest

Tom Christian Pape mener at kommunen skal oppføre seg som folk flest.
- Jeg har liten tro på at folk ville solgt boligene sine for så å leie det tilbake. Kommunen burde ikke oppføre seg annerledes. Det ville vært for dumt, sier Pape.
FAU-lederen på Høybråten skole er uenig i dette.
- Ønsker man seg en hytte er det ikke uvanlig å pante huset. Etter at gjelden er tilbakebetalt sitter man igjen med både huset og hytta, sier Ottersen.
Elcon Finans har tilbudt 116 millioner kroner for skolen.
- Pengene fra salget av skolen vil kunne brukes for å pusse opp en annen skole. Jeg tror ikke at det kan være billigere med Aps forslag, mener Ottersen.

Bare jobben blir gjort

FAU-lederen sier at han ønsker ikke å gå i en politisk debatt om hvorvidt det å selge skolen til de private aktørene er riktig eller ikke.
- Jeg vet ikke om det forslaget som er fremmet er en optimal løsning. Målet vårt er å få skolen i stand. Den vi har per i dag holder ikke mål. Hvem som skal finansiere det er mindre viktig, sier Ottersen.
Tilbudet fra Elcon Finans står til 30. juni. Blir ikke vedtaket fattet innen den tid vil nåværende planer falle bort. Store deler av Høybroten skole står i dag stengt på grunn av myggsopp og andre skader.

Det er helt dustete å selge noe for så å leie det tilbake.
Tom Christian Pape (Ap)

Målet vårt er å få skolen i stand. Den vi har per i dag holder ikke mål.
Lars Ottersen, FAU-leder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere