RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen støtte til trafikktiltak


Kjell Veivåg mener de andre partiene ikke følger opp tidligere løfter når de ikke blir med på en helhetlig plan for Alnabru.
Kjell Veivåg mener de andre partiene ikke følger opp tidligere løfter når de ikke blir med på en helhetlig plan for Alnabru.
Venstre er skuffet over at Ap, H og Frp ikke vil være med på en plan som kan løse trafikk- og forurensningsproblemene på Alnabru.

ALNABRU: Før valget i fjor foreslo Venstre å ta helhetlige grep om Alna-området. Av- og påkjøringsramper til E6 for å bedre trafikkflyten til og fra kjøpesentrene. Grøntbelte, miljøgate i Strømsveien, Breivoll jernbanestasjon og opprydding av Stubberudfyllinga. Alt dette er nå nedstemt av byrådspartiene og Ap.

Venstres Kjell Veivåg synes det er nedslående.

Beboerne i Tittugrenda er lovet at vi skal gjøre noe med trafikkløsningen i minst fire valg. Så svikter disse partiene igjen. De ønsker ikke en helhetlig utvikling av Groruddalen, mener Veivåg.

Ingen vilje

Ap, H og Frp viser blant annet til utvidelsen av Nedre Kalbakkvei og andre prosjekter som er på gang. Veivåg synes dette vitner om mangel på vilje til å gjøre noe som helst.

Nedre Kalbakkvei har ikke noe med saken å gjøre. De vil ikke gjøre noe med problemet. Erling Lae var til og med på besøk her. Forutsetningen for at Smart Club kunne åpne, var at man fant trafikkløsninger. Dette er ikke fulgt opp, sier Veivåg.

Mangler ramper

Problemet er at tungtrafikk må gå unødvendige omveier i boligområder, samt at trafikk må gå via Ole Deviks vei og Helsfyr for å komme inn på riksvei 190 igjen. Det betyr 3,7 km ekstra kjøring per bil eller trailer. Kun en helhetlig løsning kan få løst problemene, mener Veivåg.

Når de viser til Nedre Kalbakkvei, viser det at de ikke gidder å sette seg inn i problematikken. Byrådet opptrer likegyldig, og Ap gir dem backing. Hvis dette skal bli et attraktivt område, må kommunen gå løs på det, ikke la humla suse, sier Venstre-politikeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere