Ingen sympati fra Ola Elvestuen

Ola Elvestuen er ikke enig i at Venstre lokalt har hatt liten innvirkning på Rådhuset.

OSLO: Lederen av byutviklingskomiteeen mener tvert imot at Venstre lokalt har påvirket mye.

– Guro har hatt betydelig innflytelse over hva som er skjedd i bydel Sagene hele tiden hun har sittet der. Hun har gjort en god jobb for bydelen, og hun har blant annet vært en sterk pådriver for Voldsløkka, sier Elvestuen.

– Hva med påstanden om at bydelen er tømt for oppgaver?

– I Oslo vil det alltid være en diskusjon om hvor det er hensiktsmessig å ha myndigheten. Det vil variere over tid om noe ligger på bydel eller sentralt. Det viktigste er at vi klarer å gi et godt tilbud til befolkningen i bydelene. Man er heller ikke uten innflytelse på sykehjem. Bestillingen går via bydelen, svarer han.

Elvestuen tror det er mange lokalpolitikere som undervurderer sin egen rolle.


– De har mye større betydning enn de fleste er klar over, og hva de selv synes. Mange av de lovbestemte tiltakene, som kommer fra staten, manifesterer seg i bydelen, sier han.

– Hva tenker du om at hun nå trekker seg?

– Hver enkelt må ta sitt valg. Vi har mange folk på Sagene som vil stå på listen, sier Elvestuen.

Nedleggelse av bydelene, er ikke en løsning, slik han ser det.

– Mange oppgaver besluttes bedre på lokalt nivå, fordi man kjenner forholdene bedre der. Elvestuen mener bydelene er en styrke for Oslo.

– Sammenlign med Trondheim, hvor de bare har bystyret. I Oslo er mange flere involvert i byens utvikling, og bydelen gjør at man får tidlig innsikt i forholdene, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.