*Nettavisen* Nyheter.

Ingen vanlig skoledag

Konkurransen startet i svømmebassenget. Der fikk blant andre Atle Shin Moen Pedersen det tøft.

Idrettselever er kanskje vant til å trene mer enn andre elever, men torsdagens konkurranse i triathlon ble mer enn tøft nok også for dem.

Klikk på bildet for å forstørre.

Atle Shin Moen Pedersen fra Bøler leverte imponerende innsats i triathlonløpet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erik Bråthen var best av alle idrettselevene.

RUSTAD: - Dette var kjempemorsomt, men utrolig tøft. Tror dette var ti ganger tøffere enn alt annet jeg har gjort før, sier Atle Shin Moen Pedersen (16).

Fotballspilleren fra Bøler var blant førsteklassingene på idrettslinja på Lambertseter videregående som måtte gjennom 400 meter svømming, 7 kilometer sykling og 2 kilometer løping torsdag. På Lambertseter videregående er nemlig triathlon obligatorisk.

SE BILDEGALLERI! Tøft triathlon for idrettselever

- Jeg har svømt lite før, så det var ekstra slitsomt. Generelt har jeg nok trent for lite kondisjon i det siste, sier Atle.

Rask langrennsløper


Erik Bråthen har derimot trent mye kondisjon. Han var også raskeste løper fra Lambertseter til Rustad.

- Det gikk tungt i svømmebassenget, for jeg svømmer aldri. Etter det tok jeg inn en del på de foran, sier Erik som bare hadde én lærer foran seg i løypa før den avsluttende løpedelen. I mål var han klart først.

- Sykling og løping er det jeg bruker som sommertrening. Som eneste langrennsløper var det litt press på meg, for alle regner med at jeg har god kondisjon, smiler Erik.

Bedre arrangement


Lotte Sandberg Larsen var arrangementsansvarlig for andre året på rad. Det er idrettselevene med lederutvikling som valgfag som arrangerer løpet.

- Siden det var andre året vårt på rad hadde vi muligheten til å endre de tingene vi fikk negative tilbakemeldinger på i fjor. Vi har fått endret på enkelte småting, og i tillegg fått arrangementet mer proft, sier Sandberg Larsen.

Idrettslærer Thomas Kyrkjebø kan fornøyd konstatere at oppmøtet til løpet var særdeles godt.

- Elevene våre er fordelt over 15 idretter. For mange er det nok en liten barriere å komme gjennom her, mener han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag