Ingen vil ha drømmebolig i Groruddalen

Eneboligen er den dyreste i Groruddalen

Eneboligen er den dyreste i Groruddalen Foto: Foto: Aktiv Eiendomsmegler

Luksusboligen med innendørs svømmebasseng og garasje med plass til en håndballbane, har ligget ut for salg i over et år. Nå er prisen satt ned med 2,1 millioner kroner.

Eneboligen har en stor tomt, med plass til flere sittegrupper. Foto: Foto: Aktiv Eiendomsmegling

Ett av to kjøkken huset har å by på. Foto: Foto: Aktiv Eiendomsmegling

Innendørs svømmebasseng i underetasjen. Foto: Foto: Aktiv Eiendomsmegling

HØYBRÅTEN: Boligen i Idrettsveien ble taksert til 14 millioner kroner da den ble lagt ut for salg i 2012. Eiendomsmegler Kenneth Willassen forteller at eier valgte å gå ned i pris før jul for å justere seg i henhold til markedsutviklingen.

– Den nye prisen på 11.900.000, og er satt for å kunne gi rom for en diskusjon om pris mellom budgiver og selger, sier Willassen.Eneboligen i Idrettsveien har, siden den ble lagt ut for salg, toppet prislisten i bydelen. Boligen har tidligere blitt omtalt i en artikkel i dittOslo som den dyreste boligen i Groruddalen.

Høy prisklasse

– Når man kommer opp i den prisklassen som dette huset ligger i, er det mange som har veldig spesifikke preferanser for hva de ønsker. Det gjelder kanskje først og fremst området de ønsker å bo. Eneboligen konkurrer jo mot andre hus i lignende prisklasser i de "finere strøkene" i Oslo, forteller Willassen.

Les også: Fra nedlagt skole til hjem

Han forteller at boliger i prisklasser over fem millioner ofte er vanskeligere å selge enn de rimeligere.

Dyrere boliger selges gjerne til dem som allerede er på markedet, og ønsker seg et boligbytte. Gjerne som et resultat av familieforøkelse eller lignende situasjoner. Da har kjøperen ofte sett seg ut idealhuset, og bruker tid til å finne frem til det. Mindre leiligheter blir ofte solgt til førstegangskjøpere som uansett ønsker seg inn på markedet.

Les også: Her er byens billigste enebolig

Mye for pengene

Eneboligen har et primærområde på hele 543 m², fordelt på tre etasjer og en kjeller. Huset har blant annet eget svømmebasseng, badstu, treningsrom, tre bad i tillegg til vaskerom, seks soverom, to kjøkken, en garasje på 100 m² og en eiet tomt på 995 m².

– Man skal lete lenge etter å finne en bolig der man får så mye for pengene som her. Jeg tror nok ikke du finner et sted i Oslo du får mer for pengene, sier Willassen.

Til sammenligning får man 263 m² på Ris for 11,9 millioner. Det vil si halvparten av primærromstørrelsen til boligen på Høybråten. Eneboligen på Ris har også mer enn 100 m² mindre eiet tomt.

– Det er et veldig stort hus, og mange av dem som har vært på visning har fortalt at de ikke har behov for så mye plass. Dette er et hus som jeg tror kanskje vil bli solgt som en tomanns- eller generasjonsbolig, sier Willassen.

Les også: Liten bolig – smart innredning

Les også: Åpner «styggfin» funkis-bolig på Ullern

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.