RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingen voldsgjenger

Etterforskningsleder Stein Erik Olsen ved Stovner politistasjon mener at Aftenposten overdriver sterkt i sine påstander om voldsgjenger i Groruddalen.

Groruddalen:Stovner-politiet er i ferd med å rulle opp enda en voldsgjeng i Groruddalen, skrev Aftenposten mandag 11. april. Avisen kunne også melde om ungdom som ødelegger oppvekstmiljøet i Oslo. Dette reagerer etterforskningsleder Stein Erik Olsen sterkt på.
- Jeg vet ikke hvor de har dette fra. Jeg jobber med etterforskning på Stovner og har ikke hørt noe om dette, sier Olsen.

Lite problemer

Olsen avviser påstander i Aftenpostens artikkel og forteller at ingen på politistasjonen på Stovner kjenner seg igjen i denne beskrivelsen.
- Ingen fra Stovner-politiet har uttalt seg til Aftenposten om dette. De vinkler saken sin opp mot noe som ingen her kjenner seg igjen i. Vi har faktisk svært lite problemer med gjenger i kretsen, sier han.
Eksempler fra Groruddalen som kommer fram i Aftenposten er ikke fullstendig ukjent for etterforskningslederen, men det skal ikke dreie seg om noen organiserte ungdomsgjenger.
- Det dreier seg om noen få personran som skjedde i januar og februar i år. Vi tok de mistenkte og avhørte dem. Det betyr ikke at vi har rullet opp noen voldsgjeng, sier Olsen.

Direkte feil

Tilfellet som Aftenposten referer til fant sted i februar i år. Det var to separate hendelser der til sammen åtte gutter ble pågrepet og siktet for to ran. Guttene er i alder fra 15 til 18 år og er av utenlandsk opprinnelse.
- Det er ingen sammenheng mellom disse sakene, og det har aldri vært snakk om noe voldsgjeng, sier Olsen.
Stovner politistasjon kan skilte seg med stor nedgang i alle typer kriminalitet. Det samme gjelder gjengkriminalitet.
- Det finnes ingen voldsgjenger i Groruddalen. Aftenposten tar direkte feil, sier Stein Erik Olsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere