RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingenting å hente på et jorde på Ås


Fra venstre veterinær Ellen Schanke, Marianne Sandberg, Solveig Jore og Liv Marit Rørvik rystes over forslaget om å flytte Veterinærhøgskolen og -instituttet. Det er helt absurd, mener de, her avbildet på smådyrsklinikken i Ullevålsveien.
Fra venstre veterinær Ellen Schanke, Marianne Sandberg, Solveig Jore og Liv Marit Rørvik rystes over forslaget om å flytte Veterinærhøgskolen og -instituttet. Det er helt absurd, mener de, her avbildet på smådyrsklinikken i Ullevålsveien.
Å flytte til Ås er å gå baklengs inn i fremtiden, sier ansatte ved høgskolen på Adamstuen.

ADAMSTUEN: Lokalavisen skrev forrige uke om Ap-trioen Marit Nybakk, Jan Bøhler og Truls Wickholm som fra talerstolen på Stortinget varslet omkamp om den foreslåtte flytting av Norges Veterinærhøgskole.

Fragmentering

De nærmere 700 ansatte ved Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet på Adamstuen er nemlig i harnisk over forslag om å flytte til Landbrukshøgskolen på Ås.
Flytting kommer til å bety en fragmentering av et fagmiljø. Det er ingen tjent med, sier Liv Marit Rørvik, ved seksjon for mattrygghet til Lokalavisen.

Unikt fagmiljø

Det er særlig nærheten til Mattilsynet, Folkehelseinstituttet, universitetet og forskningsmiljøene i Gaustadbekken, samt Veterinærinstituttet og Ullevål sykehus som gjør dagens lokalisering av høgskolen optimal, mener hun.
Vi har et tett samarbeid med disse fagmiljøene. Ved et utbrudd vil det være avgjørende at denne kontakten opprettholdes. I tillegg til å være en utdanningsinstitusjon er en viktig del av vår oppgave å gi støtte til forvaltningen. Da er det særdeles viktig å kunne reagere raskt, i sånne tilfeller er den fysiske avstanden og kontakten oss i mellom svært viktig, sier hun.


Rørvik får støtte av Solveig Jore fra Zoonosesenteret ved Veterinærinstituttet.

Bukken og havresekken

Rørvik får støtte av Solveig Jore fra Zoonosesenteret ved Veterinærinstituttet.
På Ås vil vi være del av et miljø vi ikke har noe til felles med. Vi driver med biomedisin. Der driver de med bioproduskjon. Dersom vi skulle splittes opp her må det jo være fordi vi kommer til et sted der vi kan tilføres noe nytt som har med vårt fagmiljø å gjøre. Slik blir det på ingen måte på Ås, sier hun.
Det blir som å plassere bukken til å passe på havresekken. Skal de som driver med tilsyn og uavhengig forskning plasseres sammen med dem som jobber for økt produksjon og komersiell forskning? Det er lite å hente for veterinærmedisinen å bli plassert på et jorde på Ås, sier Marianne Sandberg fra seksjon for akvamedisin og ernæring ved høgskolen.
De er alle med i aksjonsgruppa for å hindre flytting.
At vi må tas ut av et supert fagmiljø som fungerer her på Admastuen for å blåse liv inni Universitetet for miljø og biovitenskap , det har jeg ingen forståelse for, sier Jore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere