*Nettavisen* Nyheter.

KARL ANDREAS KJELSTRUP

«Ingenting er verre enn å gå forbi en tigger hver tiende meter»

Situasjonen for romfolket i Oslo er et hett tema etter at nærmere 200 romfolk lagde en leir ved Sofienberg kirke. Foto: Arkivfoto

«Vi må tåle å ha de fattige hos oss» skirver en leser, mens en annen har «ingen sympati» med romfolket som har bosatt seg utenfor Sofienberg kirke. Debatten går høyt om den akutte situasjonen for romfolket i Oslo.

SOFIENBERG: Onsdag formiddag sitter byrådet, politiet, helsemyndigheter og kirken i krisemøte om situasjonen for romfolket som mandag inntok området rundet Sofienberg kirke.

LES OGSÅ: Bekymret over manglende doer

Da dittOslo.no møtte noen av beboerne i leiren tirsdag, fortalte en at de bor på samme måte i Romania.

På nettfora går debatten om hva som bør gjøres med romfolket i Oslo. Her er noen av kommentarene fra dittOslo.nos lesere, og på dittOslos facebookside.

SI DIN MENING OM ROMFOLKETS SITUASJON I OSLO I KOMMENTARFELTET NEDERST PÅ DENNE SIDEN, ELLER PÅ VÅR FACEBOOK-SIDE.

– Tenk om alle bare tok seg til rette

Stein Erik: «Nå må politikere, ta tilbake styringen her i landet. Snart fritt frem, for alle som kommer til Norge.»

Torill: «De vil ha en egen park de kan telte og bo/ tigge i fred midt i Oslo....Ja tenk om alle som hadde lyst bare tok seg slik til rette...»

Tore: «Jeg synes de skulle ha slått leir i Inkognitogata 18, Parkveien 45! Da hadde det nok blitt en løsning snart!»

Nina: «Eller Drammensvn. eller ihvertfall på vestkanten..... :-(»

De vil ha en egen park de kan telte og bo/ tigge i fred midt i Oslo....Ja tenk om alle som hadde lyst bare tok seg slik til rette...

TEMASIDE: ROMFOLK I OSLO

– Forstår fortvilelesen

Anni skriver at hun «forstår fortvilelsen fra begge sider. Ingen ting er værre enn å gå forbi en "tigger" hver 10ende meter, men de er fortsatt mennesker. Hva med å gjøre noe med problemstillingen istedet for å skape frykt?».

Caterina maner til medfølelse: «Vi må tåle å ha de fattige hos oss og hjelpe så godt det lar seg gjøre.Dette er mennesker som trenger hjelp, og Norge er ett land som har midler til å hjelpe!»

Heidi på sin side skriver at hun blir provosert. «Kan man ikke kaste de ut? De gjør jo ikke noe bra her så ingen vits at de skal være her og ihvertfall ikke okkupere kirker!!».

– Romfolket må få anviste områder

– Både jeg og Frp vil den organiserte tiggingen til livs og har foreslått et forbud mot tigging. Når politiet melder om at den organiserte tiggingen fører til mer kriminalitet, til menneskehandel hvor også barn blir utnyttet ja så bør dette være en enkel sak, sa gruppeleder for Frp i bydelsutvalget på Grünerløkka, Svein Eilertsen til dittOslo.no tirsdag.

Bydelsutvalgsleder på Grünerløkka, Per Østvold (SV) sier i den samme artikkelen at:

– Det er byrådets ansvar å finne løsninger for byens uteliggere. Og det gjelder selvsagt både romfolk fra østeuropa og norske uteliggere. De må få anvist områder hvor de kan oppholde seg, og hvor de ikke er til sjenanse for andre.

De må få anvist områder hvor de kan oppholde seg, og hvor de ikke er til sjenanse for andre

– Ingen sympati

Steinar skriver i en kommentar at han har ingen sympati med romfolket. Trude kommentrer alle bilene som romfolket har parkert rundt Sofienberg krike.

«Hvordan i alle dager har de, som ikke eier nåla i veggen, råd til å kjøre her i Norge med de bensin/dieselprisene som er her??» skriver hun.

«Har dem råd til en 7 seter, burde dem ha råd til leilighet!! åsså kan dem begynne og jobbe som alle andre må gjøre!! Og da er tigger probleme løst!!» kommenterer Ståle.

SI DIN MENING OM ROMFOLKETS SITUASJON I OSLO I KOMMENTARFELTET NEDERST PÅ DENNE SIDEN, ELLER PÅ VÅR FACEBOOK-SIDE.

Les også:

– Vi får heller godta en smekk på fingeren fra EU

– Vi bor på samme måte i Romania

Bekymret over manglende doer

Setter opp toaletter for romfolket

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.