Ingenting stopper Oslo Ess

BARSK ROCKESOMMER: Framtiden til gutta i Oslo Ess ser så lys at de nærmest er nødt til å gå med solbriller. Etter en velfortjent ferie bobler bandet av overskudd foran festivalsommerens mange spillejobber. Torsdag varmet de opp for Social Distortion på Sentrum Scene. Vokalist og gitarist Åsmund Lande og bassist Oscar Nymo er her avfotografert på Youngstorget.

BARSK ROCKESOMMER: Framtiden til gutta i Oslo Ess ser så lys at de nærmest er nødt til å gå med solbriller. Etter en velfortjent ferie bobler bandet av overskudd foran festivalsommerens mange spillejobber. Torsdag varmet de opp for Social Distortion på Sentrum Scene. Vokalist og gitarist Åsmund Lande og bassist Oscar Nymo er her avfotografert på Youngstorget. Foto: FOTO: LARS WEIMOTH

Men som oppvarmingsband for Social Distortion må selv de nyslåtte rockeheltene i Oslo Ess finne seg i å bli herset litt med.

OSLO/YOUNGSTORGET: Oslo Ess har holdt bortimot 40 konserter siden mars, og begynner å bli svært så varme i trøya.

Medvind

Med det kritikerroste debutalbumet «Uleste bøker og utgåtte sko» har oslobandet virkelig hatt vinden i ryggen det siste året. Nå har gutta hatt ferie, og kan kaste seg heltente inn i en hektisk sommer som et av de mest frekvente navnene på festivalplakatene her til lands.

– Blodet bruser og vi er ekstremt spillekåte, sier bassist Oscar Nymo, som tilbrakte ferien i Tigerstaden, mens bandkompisene suste av gårde til Hellas, Bali og Italia.

Men før festivalsommeren innledes med Stavernfestivalen 8. juli, gjør Oslo Ess en kremjobb mange andre band misunner dem kraftig – selv om de «bare» er oppvarmingsband.

Del på Facebook

Helter

Torsdag 30. juni deler Oslo Ess nemlig scene med sine amerikanske helter Social Distortion, som sist de var i Norge (2009) fylte Rockefeller til randen.

Vestkystrockerne har vært en så stor inspirasjonskilde for østkantbandet, at skjortekrager må kneppes godt igjen når de møtes på Sentrum Scene.

– Gitaristen vår, Peter Larsson, har en stor Social Distortion-tatovering midt på brystkassa. Jeg gleder meg til å se trynet hans når han møter selveste Mike Ness, ler vokalist Åsmund Lande.

Artikkelen fortsetter under bildet:

ENDELIG PÅ SENTRUM SCENE: Oscar og Åsmund i Oslo Ess synes det er meget stilig få å spille på Sentrum Scene.

Mye blekk

– Frontfigur Mike Ness er den kuleste av de kule. Han har også null selvironi, og da blir det jo legendarisk kult, legger Åsmund til.

Han og bandet har måttet tuppe i asfalten rundt Sentrum Scene fra blanke formiddagen torsdag. Et oppvarmingsband må finne seg i å vente på tur med lydsjekken. Da gjør det seg med en kald øl på Youngstorget for å slå i hjel ventetida.

– Vi gleder oss stort, sier Oscar og tilføyer:

– Social Distortion har verdens tøffeste publikum, med litervis av tatovert blekk på kroppen og enorme mengder gelé i håret. Vi håper at de liker vår musikk, også. Kanskje vi får noen nye tilhengere?

LES OGSÅ: OSLO ESS - Skittenfriskt

LES OGSÅ: – Vi er Oslos ess!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.