Inger fant igjen stjålet banebrøyter

TAKKET FOR HJELPEN: Terje Wear (t.v.) og Bjørn-Olav Larsen i Bøler IF takker Inger Johansen etter at hun tipset dem om hvor banebrøytemaskinen sto hensatt. Foto: Øystein Dahl Johansen

TAKKET FOR HJELPEN: Terje Wear (t.v.) og Bjørn-Olav Larsen i Bøler IF takker Inger Johansen etter at hun tipset dem om hvor banebrøytemaskinen sto hensatt. Foto: Øystein Dahl Johansen

Nordstrands Blad var ikke mer en kommet på dørmatta før Bøler IF fikk telefon om hvor banebrøytemaskinen deres var parkert.

FORNØYD: Gudbrand Alm Skiaker er svært godt fornøyd med at oppslaget i Nordstrands Blad førte til at maskinen ble gjenfunnet. Foto: Haakon Selje

HARALØKKA/OPPSAL: – Jeg åpnet avisen tidlig og kjente igjen maskinen. Det er utrolig rart at noen har kjørt den ned hit og satt den her, sier Inger Johansen.

Etter at hun leste om tyveriet i Nordstrands Blad ringte hun og sa ifra at maskinen sto parkert i Oppsal terrasse.

LES SAKEN: Bøler IF fortviler over tyveri og hærverk

Og dermed vanket det blomstergave fra Bøler IF, som ble overrakt før helgen.

Kjent i området?

Mange av beboerne i sameiet i Oppsal terrasse undret seg, og det ble satt opp lapp med etterlysning av eieren. Men det var ikke før Nordstrands Blad kom på dørmatta at maskinen ble koblet med tyveriet fra Haraløkka.

– Jeg tenkte først at det var han som måker for oss sin maskin. Det må være noen som er litt kjent her som har satt den her, sier Inger Johansen.

Tok hovedsikringen

Bøler IF dro til stedet torsdag ettermiddag og tok hovedsikringen slik at maskinen ikke kunne flyttes. Politiet var også på stedet for å sikre eventuelle spor.

Terje Wear og Bjørn-Olav Larsen er svært godt fornøyd med å finne igjen maskinen.

– Dette er utrolig bra, sier de.

Skal i garasjen

Maskinens eier, Gudbrand Alm Skiaker, var bortreist og fikk ikke hentet maskinen før mandag.

– Det er jo helt fantastisk, jeg ble virkelig overrasket da jeg hørte at den var funnet, og det er takket være saken i Nordstrands Blad, sier Gudbrand Alm Skiaker.

Sidevinduet var knust, men tyvene hadde gjort seg flid med å skjære til plast og tape igjen sidevinduet. Ellers var det ingen andre skader på maskinen.

Nå tar ikke Bøler IF noen sjanser og rydder plass til maskinen inne i garasjen på Haraløkka.

Heleri

Politiet ser ikke bort fra at maskinen kan være forsøkt videresolgt.

– Vi kan ikke utelukke at den er tenkt videresolgt eller tenkt brukt et annet sted, sier etterforskningsleder Trond Vennatrø ved Manglerud politistasjon.

Den samme fremgangsmåten er kjent i de mange snøfresertyveriene gjennom de to siste årene, hvor snøfresere blir stjålet for så å bli annonsert på finn.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.