RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingierstrand forbedres


Snart blir stranden hel, sier Cathrine Sparre i Friluftsetaten.
Snart blir stranden hel, sier Cathrine Sparre i Friluftsetaten.
Friluftsetaten har fått midler til å oppgradere den populære badestranden.

INGIERSTRAND: Det er for tiden hektisk anleggsvirksomhet på Ingierstrand bad.

- Ingierstrand er en kulturperle og trengte en oppgradering. At vi nå har fått midler gjør at vi kan høyne kvaliteten på anlegget og øke tilgjengeligheten for alle brukergrupper, slik at også de som er bevegelseshemmede skal kunne bade, sier landskapsarkitekt Cathrine Sparre, prosjektleder i Friluftsetaten.

- Rent teknisk skal vi legge den siste delen av en gammel bekk i rør, slik at utløpet ikke graver ut masser på stranda. Bekken er tidligere lagt i rør og renner i en kulvert under der hvor folk ligger og soler seg på gresset. Frem til i dag har bekken munnet ut i sandstranden og delt stranden i to deler. Nå blir stranden hel, forteller hun.

Ny dusj og rampe

Friluftsetaten har brukt Byarkivet sine bilder for å finne ut av hvordan det så ut der før.

- Det har vært en rampe der tidligere, antageligvis av tre. Nå vil vi gjerne bygge ting som varer. Vi har tidligere forsøkt å ha bekken åpen ved å lage en åpen kuvert med store granittblokker. Sand og vann er en vanskelige kombinasjon, vann har ofte store krefter og sand er lett å vaske bort. Med den nye løsningen føres vannet fra bekken i rør langt ut i sjøen og vil ikke sjenere de badende, forteller Sparre.

Over røret skal det støpes en permanent rampe av betong, slik at også bevegelseshemmede fritt skal kunne bade.

- Det blir også montert en dusj i starten av rampa, der kan folk skylle av seg saltvannet sier Cathrine Sparre.

Bedre badeforhold

Arbeidet er planlagt ferdig i løpet av juni.

- Folk har stått på som helter her for å få stranden ferdig rehabilitert før badesesongen. Forurensningsloven sier at arbeid tilknyttet sjøbunnen skal utføres innen 15. mai. Tiden var derfor knapp fra vi fikk mulighet til å gjennomføre dette prosjektet til vi kunne begynne å grave og bli ferdig innen fristen, forteller hun.

Grøften til røret er nå fylt igjen og det neste på framdriftsplanen nå er å støpe betongrampen.

- Jeg tror resultatet blir bra og at byggekonstruksjonen blir fin. Det blir bedre å bade her. Før gikk bekken i stranden og var til hinder. Nå blir hele stranden tilgjengelig. Jeg håper at vi i år kan få se mange ulike brukergrupper komme hit for å bruke dette fantastiske stedet, sier prosjektlederen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere