*Nettavisen* Nyheter.

Ingrid (15) tok motet til seg

Ingrid Kristine Stensrud Byverket (15) fra Holmlia var en av de store stjernene under fredagens MOT-konsert på Holmlia skole. Sammen med venninnen Sunniva Hveem Valvik (14) sang hun MOT-sangen. Foto: Foto: Sanne Lier

For Ingrid Kristine Stensrud Blyverket (15) handler mot om å tørre å være seg selv. Fredag sto hun på scenen sammen med Alejandro Fuentes og Chand Torsvik.

Klikk på bildet for å forstørre.

Under parolen "mot til å leve" delte artist Chand Torsvik gledelig rampelyset med Holmlias ungdommer. Foto: Foto: Sanne Lier

Klikk på bildet for å forstørre.

Alejandro Fuentes har fulgt MOT-turneen tre år på rad. – Jeg står for holdningene de representerer, sier han. Foto: Foto: Sanne Lier

HOLMLIA: Under parolen “mot til å leve” skal den holdningsskapende organisasjonen MOT og deres ambassadører besøke 51 kommuner i Norge med sin turnébuss.

Utvalgte ungdommer fra forskjellige skoler i Norge, såkalte “ungdom med mot” har satt sammen et show for sine medelever. Med hjelp fra MOT sine medarbeidere sys det hele sammen til en konsert for hele skolen.

Fredag hadde turen kommet til Holmlia, der flere av de lokale ungdommene endelig skulle få vise hva de var gode for.

Vil være “MOT-Alejandro”

Det er tredje gang Alejandro Fuentes bidrar som artist og ambassadør på MOT-turneen. Han sier det rett og slett har blitt for vanskelig å takke nei.

– Jeg står for de verdiene som blir gjentatt på scenen, og det er utrolig morsomt for meg å få lov til å bidra og møte så mange flotte ungdommer. Jeg tror ungdommene får med seg det vi prøver å formidle, og at de tar det med seg, sier han.

Fuentes er kanskje er mest kjent for sin deltakelse i Idol, og som en del av kvartetten Lind, Nilsen, Fuentes og Holm. Men skal vi tro artisten er han minst like fornøyd dersom han omtales med en annen titulering.

– Det kommer stadig folk bort til meg og spør om ikke jeg er han Alejandro fra MOT. Jeg vil veldig gjerne være “MOT–Alejandro”, dersom det kan bidra til å spre budskapet om at ungdom ikke må følge strømmen, men være trygge på seg selv og ha det godt med å være akkurat den de er.

Drahjelp av kjendiser til tross, det er ungdommene som er de virkelige stjernene, skal vi tro turnéleder Trond Sandnes.

– Artistene, regien og arrangementet er bare ekstra krydder. Det er ungdommene som er viktigst, og jeg ser hvordan de vokser med oppgavene de får, sier han.

I tillegg til å oppfordre ungdommene til å bruke sunn fornuft og ha gode holdninger ønsker Sandes at de skal finne mot til å tro på seg selv.

– Ungdommene skal skinne

Derfor var det ikke bare kjente fjes som Chand Torsvik, Alejandro Fuentes og Astrid Uhrenholdt Jacobsen som entret scenen.

Klar for å kapre sine minutter i rampelyset var også Ingrid Kristine Stensrud Blyverket (15), fra klasse 9A på Holmlia skole.

Hun var spesielt utvalgt til å være en av skolens MOT-ambassadører, noe som innebærer kursing og opplæring i det å være et godt forbilde for sine klassekamerater.

I tillegg hadde Ingrid også tatt på seg rollen som solist og del av skolens eget kor.

– Det har vært mye jobb, men nå som vi er ferdig ser jeg at det har vært verdt det. Det har jo vært kjempemorsomt, sier en fornøyd Ingrid etter at siste sang er sunget.

Hun tror arrangement som MOT-konserten bidrar til å skape bedre samhold og miljø på skolen.

– Vi blir påminnet at alle på skolen er forskjellige individer, og at det er noe vi må lære oss å akseptere. Det tror jeg er viktig, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.