*Nettavisen* Nyheter.

Ingrid (19) slet med sykdom i ett år etter flåttbitt

PÅ LANDSLAGET: Til tross for lite spilletid i 2012 ble Søndenå tatt ut til U23-landslaget i år. – Utrolig gøy at jeg får den sjansen, for det var uventet, sier 19-åringen. Foto: Alice Johansen Foto: Foto: Alice Johansen

Midtstopper-talentet Ingrid Buer Søndenå (19) fikk 2012-sesongen i Røa ødelagt etter et flåttbitt. Nå er hun tilbake på banen for Vålerenga.

Klikk på bildet for å forstørre.

VIKTIG: Søndenå var viktig for Røa i 2010 og 2011, her feirer hun cupgullet i 2010, hvor 19-åringen spilte hele finalekampen.

VALLE: Ingrid Søndenå var spådd en svært lys fremtid som fotballspiller.

I 2012 ble hun kaptein på U19-landslaget, og hadde fått mye spilletid på Røa i toppserien de to foregående årene. I 2010 spilte hun hele cupfinalen da Røa vant 7-0 mot Trondheims/Ørn.

Flåttbitt

Så skulle sesongen bli ødelagt av et rundt to millimeter stort insekt.

– Jeg hadde vært mye syk det året, jeg fikk influensa, var veldig slapp og var mye forkjølet, forteller Søndenå.

Etter utallige legebesøk ble det en avisartikkel som gjorde familien oppmerksom på at Søndenå kunne ha fått borreliose som følge av ett flåttbitt.

– Mamma leste en avisartikkel som listet opp de tre vanligste symtomene, og det stemte veldig med mitt sykdomsbilde, sier Søndenå.

Hun ble så testet for borreliose, og prøven viste seg å være positiv.

– Etter en veldig sterk antibiotika-kur ble jeg mye bedre, forteller hun.

Men skaden på fotballbanen var allerede gjort, og også etter at Søndenå ble frisk fra infeksjonen, var det lite spilletid å få i Røas forsvar.

Les også: Ingrid Buer Søndenå er usikker på fremtiden

Ny start i Vålerenga

Spesielt surt var det under cupfinalen 2012, hvor hun ikke fikk noe spilletid.

– Solveig Gulbrandsen ringte meg etter nyttår for å høre om jeg var interessert i å spille for Vålerenga, og etter å ha vurdert det en stund takket jeg ja, forteller 19-åringen.

Vålerengas damelag spilte sin første sesong i toppserien i 2012, og tok en solid åttendeplass ved sesongslutt.

– Å komme hit blir en ny start for meg, og jeg trenger noe nytt for å føle at jeg kommer meg videre. I år vil jeg spille meg til fast plass i startelleveren, og være med å bidra og bety noe for laget, sier den sympatiske forsvarskjempen.

LES OGSÅ: Ble syk, søkte til naturen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.