Ingrid Bjørnov kom hjem

Ingrid Bjørnov var svært personlig og delte mange historier fra egen oppvekst på Oppsal, da hun holdt konsert på sin gamle skole.

Ingrid Bjørnov var svært personlig og delte mange historier fra egen oppvekst på Oppsal, da hun holdt konsert på sin gamle skole. Foto: Alle foto: Simen Sundsbø

For et år siden lovet Ingrid Bjørnov å holde en konsert til inntekt for flygelet på Oppsal skole. Hun holdt løftet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørnov reiste seg og ga Oppsal skolekor to tomler opp for deres medvirkning i konserten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Salen var full av folk som ville se Bjørnov opptre med Oppsal skolekor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Bjørnov spilte hele konserten på det nye flygelet.

OPPSAL: – I tider hvor skoler sparer på kopipapir, har Oppsal skole kjøpt et flygel. Det synes jeg er fantastisk, sa Ingrid Bjørnov i det hun entret scenen et år etter at hun lovet å holde en konsert til inntekt for flygelet, og 33 år etter at hun selv gikk ut fra Oppsal skole.

Varmt og personlig

At Bjørnov vokste opp på Oppsal gjorde forestillingen veldig varm og personlig, og ikke minst ekstra morsom, siden veldig mange av de humoristiske sangene kunne kobles direkte til Oppsal og Bjørnovs oppvekst der.

– Jeg opplevde konserten som 50/50 profesjonell og privat. Å sitte ansikt til ansikt med gamle lærere er flott, men rart, og jeg fikk klump i halsen av å ha med skolekoret, sa Bjørnov til Nordstrands Blad etter konserten.

Det er ikke en selvfølge at artister stiller opp for sin gamle barneskole, men for Ingrid var det helt naturlig.

– Jeg stiller opp for Oppsal fordi Oppsal har stilt opp for meg. Jeg fikk førsteklasses kommunal musikkundervisning fra jeg var fire år, det har i stor grad medvirket til at jeg ble yrkesmusiker. Når skolen nå har gapt så høyt som til et flygel, er det en sann glede å kunne gi noe tilbake, sier Bjørnov, Hun vil også sende stafettpinnen videre til andre ex-oppsalfolk som kan stille opp for å gjøre flygelet helt gjeldsfritt.

Profilert artist

Ingrid Bjørnov slo igjenom sammen med en annan kjent oppsaljente, Benedicte Adrian. Sammen deltok de i Grand Prix og satte opp rockemusicalen Which Witch.

De siste årene har Bjørnov gått solo og blandt annet holdt en rekke humoristiske forestillinger med enorm suksess. Hun har utgitt pianobok og bok om livet som lakse-enke. Og hun har frekventert diverse store tv-produksjoner som kapellmester.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.