RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ingrid Lorentzen blir ballettsjef i Operaen


NYE KOSTER: Per Boye Hansen blir operasjef og Ingrid Lorentzen blir ballettsjef fra neste år.
NYE KOSTER: Per Boye Hansen blir operasjef og Ingrid Lorentzen blir ballettsjef fra neste år. Foto: Foto: Erik Berg, Den Norske Opera & Ballett
Ingrid Lorentzen blir ny ballettsjef og Per Boye Hansen ny operasjef i Den Norske Opera & Ballett.

BJØRVIKA: – Det er med stor glede og tilfredshet at et enstemmig styre ved Den Norske Opera & Ballett i dag har ansatt Ingrid Lorentzen som ballettsjef og Per Boye Hansen som operasjef. Valget av disse to tydelige og visjonære profilene i det norske kulturlandskapet lover godt for utvikling og kunstnerisk vekst, sier styreleder Ellen Horn.

Del på Facebook

Tiltrer neste år

Ingrid Lorentzen og Per Boye Hansen tiltrer stillingene 1. august 2012 for åremål på fem år. Som leder for henholdsvis Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen vil de ha repertoaransvar og inngå i ledergruppen i Den Norske Opera & Ballett, opplyses det i en pressemelding.

Historisk dag

Administrerende direktør Tom Remlov har ledet utvalgene som i dag la frem sine innstillinger for styret.

– Dette er en historisk dag for Den Norske Opera & Ballett og med disse to har vi fått et kunstnerisk lederteam som jeg bare kunne drømme om, sier Tom Remlov.

– Ingrid Lorentzen er en høyt respektert og avholdt kunstner som har vært med på å skape den suksessen Nasjonalballetten nå opplever, og som samtidig har vært nysgjerrig og aktiv på mange felter i norsk kultur- og samfunnsliv. Per Boye Hansen er et operamenneske tvers igjennom, ambisiøs og bredt orientert, med en meget solid internasjonal forankring og en sikker sans for både kvalitet og publikumsappell, sier Remlov.

Gleder seg enormt

Ingrid Lorentzen har gjennom sine 14 år som danser i Nasjonalballetten markert seg sterkt både i det klassiske og moderne repertoaret.

– Aldri har Nasjonalballetten hatt et bedre utgangspunkt og et større potensial enn nå. Jeg gleder meg enormt til å jobbe videre med akkurat dette kompaniet og til å bygge en egen signatur som skal skille Nasjonalballetten fra andre ledende kompanier, sier Ingrid Lorentzen.

Drøm i oppfyllelse

Per Boye Hansen har arbeidet med opera i over 30 år. Han kommer til stillingen som operasjef etter å ha vært direktør for Festspillene i Bergen siden 2005.

– For meg er det virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er enormt takknemlig for å ha fått denne muligheten til å være med på å prege operaens utvikling i Norge. Opera er en fantastisk kunstform som setter spor hos dem som får oppleve det, hvilket det heldigvis er flere og flere som får, sier Per Boye Hansen.

Les også: Omfangsrik opera- og ballettsesong

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere