RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inn i det gode selskap


Gleder seg til avreise: Thea (t.v.) og Nora Mørk ser frem til å fortsette håndballkarrierene i Danmark.
Gleder seg til avreise: Thea (t.v.) og Nora Mørk ser frem til å fortsette håndballkarrierene i Danmark.
Tvillingene Thea og Nora Mørk gleder seg til å fortsette håndballkarrierene sine i danske Aalborg, men innrømmer at det foreløpig føles rart å omgås verdens- stjerner daglig.

Nordstrand: Vi har vært på én treningssamling, men fortsatt er det litt rart å være en del av en gruppe med så mange stjerner. Klubben har en rekke landslagsspillere, men det er helt vanlige folk det også, smiler Thea og Nora som i disse dager tar med seg flyttelasset til Danmark.

16-åringene har lenge vært store talenter i Bækkelaget, men nå skal de utvikle seg videre hos Aalborg som blant annet har stjerner som ungarske Ibolya Mehlmann og østerrikske Tanja Logvin i stallen.

Vi merker at det er et veldig høyt nivå på treningene. Alle i klubben er uansett veldig hyggelige, så nå gleder vi oss til fortsettelsen, forteller Thea og Nora.

Trener med to lag

Det var i sommer 16-åringene bestemte seg for å flytte til Danmark for å kombinere håndball og videregående. I Aalborg skal de tidligere BSK-spillerne bo på Aab College sammen med en rekke andre idrettselever, mens de går på handelsskolen og trener og spiller for Aalborg.

Skolen er tilrettelagt slik at vi får trent med a-laget to timer om morgenen både tirsdag og torsdag. Vi skal også trene med førstelaget noen økter til i uken, i tillegg til å trene med 89/90-laget. Det er også det laget vi skal spille kamper for, siden man må være 17 år for å spille på toppnivå i Danmark, forteller Thea og Nora.

Går for pokaler

På juniorlaget får de uansett god matching ettersom lagene er et av de beste i landet. På sikt håper selvsagt tvillingene å markere seg på klubbens a-lag, som også kjemper helt i toppen i Danmark.

Den danske serien er den beste i verden, så det hadde vært morsomt å vinne den en gang. Vi håper også å vinne Champions League en gang i fremtiden, sier 16-åringene.

Vil spille med søsteren

I fremtiden håper også tvillingene at det blir tre ganger Mørk i lagoppstillingen til Aalborg. Storesøster Kaja (18) skal gå ferdig videregående i Norge før hun flytter til Danmark, men er allerede klar for Aalborg fra neste år.

Det har alltid vært en drøm at vi alle tre kan spille på samme lag, understreker Thea og Nora.

For øyeblikket er det imidlertid bare Nora som er frisk og rask. Både Thea og Kaja sliter nemlig med langtidsskader. Sistnevnte var uheldig sist helg og røk korsbåndet, og samme skade pådro lillesøster Thea seg i april.

For to av søstrene Mørk gjenstår dermed lange opptreningsperioder før de er tilbake for fullt på håndballbanen, men da kan trolig de danske tilskuerne forvente seg mye underholdning av Mørk-søstrene...

PS!
Thea og Nora Mørk blir ikke de eneste lokale som skal spille for Aalborg førstkommende sesong. Tidligere Nordstrand-spiller Karoline Fredriksen har også valgt å melde overgang til det danske laget, og blir dermed lagvenninnene med tvillingene Mørk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere