*Nettavisen* Nyheter.

Inn i ilden

Etter åtte år slutter Kari-Anne Mathisen som direktør i Arbeidstreningsbedriften. Veien videre går til stilling som bydelsdirektør i bydel Bjerke.

Trosterud: Kari-Anne Mathisen har i de siste åtte år jobbet på Arbeidstreningsbedriften på Trosterud. Snart reiser hun til andre siden av E-6 for å overta styringen av bydelsadministrasjonen på Bjerke.
Jeg har hørt at det er mange dyktige og flinke medarbeidere på Bjerke og at det er en veldrevet bydel. Det kommer til å bli en glede og utfordring å ta jobben som bydelsdirektør, sier Mathisen.
Hun overtar jobben første mars i år. Samme kveld blir hun med på sitt første bydelsutvalgsmøte.
Det blir litt "rett i ilden", men jeg gleder meg til det.

Lang fartstid

Kari-Anne Mathisen har hatt sine oppvekst år på Sinsen og kjenner bydel Bjerke ganske godt. Hun har jobbet i Oslo kommune i mange år. Det er en jobb som hun setter stor pris på.
Noen vil kanskje tro at det er kjedelig å jobbe i kommunen. Det er kun folk som ikke har hatt en slik jobb som kan tro. Jeg synes at det er meget spennende og utfordrende å jobbe i kommunen.
Jobben som bydelsdirektør kommer til å by på mange nye, og noen kjente utfordringer.
Det kommer til å bli kjempespennende å jobbe i grenseskille mellom politiske vedtak og administrativt arbeid. I tillegg til det, blir det spennende å jobbe med arbeid som jeg ikke har så mye erfaring fra. Jeg har erfaring fra arbeid med barnehager, eldreomsorg og sysselsetting men har ikke jobbet med sosialhjelp og barnevern.

Fanesaker

Hun har flere hjertesaker. I første rekke er hun opptatt av arbeid med unge.
Det er viktig og bra at de unge har steder der de kan møtes og gjøre ting utenfor de tradisjonelle skolearrangementer. Det er både idrett og kultur som engasjerer unge. Derfor bør det satses på slike tilbud.
En viktig utfordring for den nye bydelsdirektøren blir å jobbe med integrering av minoritetsbefolkningen.
Bjerke er en av bydelene som har størst tilstrømning av etniske minoriteter. Derfor blir det viktig å jobbe med integrering og språkopplæring.
Blant de nye utfordringer som Mathisen kommer til å møte i jobben som bydelsdirektør er Groruddalssatsingen kanskje den største. Det er ikke nok for å skremme en erfaren arbeider i Oslo kommunen.
Groruddalessatsingen er meget viktig prosjekt for hele byen, og det er mye der som jeg må sette meg inn. Jeg er klar til å møte denne utfordringen. Det blir både moro og spennende.
Selv om Kari-Anne Mathisen bor i Bærum, betrakter hun seg selv som ekte Oslopatriot.
Jeg liker å være med begge beina på asfalten og kjenne lyden og lukten av byen, sier Mathisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.