RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbrudd i hønsehuset


Trist syn: Den spraglete høna møtte sin skjebne natt til søndag da den ble stjålet, kuttet strupen på og forsøkt grillet.Privat
Trist syn: Den spraglete høna møtte sin skjebne natt til søndag da den ble stjålet, kuttet strupen på og forsøkt grillet.Privat
Natt til søndag møtte en av hønene på EKT ridesenter en brutal skjebne etter at uvedkommende hadde tatt seg inn i hønsehuset.

Ekeberg: Dette er veldig leit for stedet. Hva blir det neste? spør eier av EKT Sissel Falch, fortvilet. Da hun søndag morgen kom for å åpne stallen la hun merke til at et av vinduene til hønsehuset var knust.

Det var masse glassår overalt både ute og inne. Da vi gikk inn i hønsehuset så vi heldigvis at verken hønsene eller våre fire påfugler var skadet, forteller Falch videre. Men det er ikke alltid like lett å telle høner, og Falch oppdaget derfor først litt senere at én manglet.

Strupen kuttet

Det må ha vært minst én inne i hønsehuset som har tatt med seg en høne. Det var ikke noe hærverk ellers, men vi måtte bruke to timer på å rydde opp knuste glasskår. I ellevetiden fikk jeg en telefon fra stallsjefen vår om at politiet var kommet til vassedammen fordi de hadde fått melding om noe de trodde var en rovfugl. Politiet hadde også oppdaget en bålplass like ved og mente det så ut som noen hadde forsøkt å grille fuglen, forsetter Falch.

Det viste seg derimot at det ikke var noen rovfugl, men den savnede høna som var funnet. Strupen var kuttet, men hodet hadde vedkommende ikke klart å få av.

Nattlig grilling

Pernille Aronsen, ridelærer ved EKT, kan fortelle at hun lørdag kveld på vei bort til trikken så rundt fem personer som hadde tent bål rett ved dammen.

Først tenkte jeg at det så hyggelig ut, men da de begynte å rope etter meg om jeg ikke ville være med å grille, begynte jeg å gå litt fortere, forteller hun. Sissel Falch har nå anmeldt saken til politiet og jobber med å finne løsninger for å sikre senteret mot hærverk fra uvedkommende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere