*Nettavisen* Nyheter.

Innbrudd og overkokte egg

Fire innbrudd: Fra tirsdag til torsdag denne uken ble det meldt om fire innbrudd i vårt distrikt. Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen Foto: Illustrasjonsfoto: Nina Schyberg Olsen

Innbrudd, mistenkelige biler, varmetyver og tørrkokte kjeler er bare noe av det politiet har vært borti denne uken.

VÅRT DISTRIKT: Det mest dramatiske hittil denne uken er nok tirsdagens ran av Narvesen-kiosken på Lambertseter.

Her er andre saker fra politiloggen til Manglerud politistasjon fra tirsdag til og med torsdag denne uken:

Nordiske kranglefanter

SKØYENÅSEN: Sist tirsdag i 14-tiden fikk politiet melding om to personer som hadde røket i tottene på hverandre ved bensinstasjonen i Haakon Tveters vei. Politiet kom til stede og snakket med de to mennene, en svenske og en nordmann, hvorav sistnevnte bodde i området. Den mest utagerende mannen forklarte seg merkelig, og nærmere undersøkelser viste at han hadde narkotika på seg. Han ble derfor kjørt i sentralarresten. Grunnen til kranglingen fant politiet ikke ut av.

Butikktyver på Rimi

SKULLERUD: Klokken 22 tirsdag kveld måtte ansatte på Rimi i Johan Scharffenbergsvei ha rask bistand fra politiet etter å ha avslørt to butikktyver. Politiet rykket ut og overtok håndteringen av to polske menn som hadde stjålet varer. De ble dimittert av politiet, men må regne med en anmeldelse fra butikken.

Fire innbrudd på to dager

NORDSTRAND/ØSTENSJØ: Like før midnatt tirsdag 6. april fikk politiet melding om et innbrudd i en kjellerleilighet i Munkerudåsen på Nordstrand. Gjerningspersonen hadde tatt ut et vindu og romstert rundt. I tillegg manglet det en datamaskin. Åstedet ble undersøkt av politiet.

Onsdag ettermiddag ble det oppdaget at det hadde vært innbrudd i en bolig i Libakkveien på Brattlikollen i løpet av dagen. Leiligheten var endevendt og åstedsundersøkelse gjennomført i løpet av kvelden.

Klokken 21 samme kveld fulgte politiet spor etter en innbruddstyv som hadde knust et kjøkkenvindu i Johan Scharffenbergsvei på Skullerud. Ved parkeringsplassen i Skulleruddumpa ble sporene borte og ingen gjerningsmann ble pågrepet.

Like etter klokken 23 onsdag kveld ble det oppdaget at det hadde vært innbrudd i en bolig i Olav Nygards veg på Ulsrud i løpet av ettermiddagen/kvelden. Et vindu var tatt ut, og en bærbar datamaskin og et fotoapparat var borte.

Overkokte egg og svidde gryter

BØLER/MORTENSRUD: Tidlig onsdag morgen kom det melding om brannalarm og svidd lukt i Bølerskogen. Brannvesenet tok seg inn i boligen, der en ovnsplate sto på og kjøkkenet var fullt av røyk. En person som hadde sovnet fra maten sin ble hentet ut, men hevdet formen var fin. En sjekk på legevakten var likevel påkrevd, og han kan vente seg et oppgjør med politiet i etterkant.

Noen timer senere kom det melding om røykutvikling fra en enebolig i Granebakken, men da politiet kom til stedet hadde brannvesenet allerede avslørt at det var tørrkoking av en kjele med egg som var grunnen. Ingen ble skadet utover eggene, som fikk noe lengre koketid enn beregnet.

Kald tyv med høyt hår

NORDSTRAND: Onsdag i 15-tiden overrasket en beboer i Solveien en mann som sto på terrassen og skrudde ned varmeovner fra veggen. Da tyven ble oppdaget løp han ut til veien og kjørte av gårde i en svart Audi A4. Tyven beskrives som høy og lang med blondt hår og hanekam.

Prinsdøl tatt med hasj

PRINSDAL: Klokken 17.45 onsdag ettermiddag 17.45 kontrollerte politiet en 29 år gammel mann i Prinsdalsfaret. Han hadde mindre mengder hasj på seg, og ble avhørt på stedet. Han ble deretter dimittert, men kan vente seg en anmeldelse

Gutter på taket

LAMBERTSETER: Klokken 19.54 onsdag kveld rykket politiet ut til Radarveien dagsenter etter å ha fått melding om at det var noen på taket. Der oppe påtraff politiet noen 14 år gamle gutter som etter en reprimande fikk lov til å forlate stedet mot at de erkjente takvandringen.

Tvilsom dame

MORTENSRUD: Natt til torsdag ble en kvinnelig sjåfør stanset i Mortensrudveien. 38-åringen var påvirket og det ble også funnet endel gjenstander i bilen som ikke tilhørte henne. Hun ble kjørt i sentralarresten og anmeldt for flere forhold.

Internasjonale klestyver

HAUKETO: I halv to-tiden natt til torsdag fikk politiet melding om at to menn og dame brøt seg inn i en klescontainer på Hauketo. Politiet hadde to patruljebiler i nærheten, og etter bare noen minutter var tre personer fra Romania, Spania og Peru pågrepet. De utenlandske borgerne ble kjørt i sentralarresten.

Fant stjålne kjøretøy

PRINSDAL/KLEMETSRUD: Torsdag formiddag kom politiet over en sykkel i Prinsdalsfaret, som viste seg å være stjålet. Sykkelen ble beslaglagt av lovens lange arm uten protester. Natt til fredag fikk politiet melding om en merkverdig parkert bil i Dølerudveien. Da de kom til stedet sto døren på gløtt og det viste seg at bilen var meldt stjålet. Den ble derfor tauet inn av Viking.

Mistenkelig Mercedes

EKEBERG/SIMENSBRÅTEN: I 14-tiden torsdag ble en sølvfarget Mercedes Benz i C-klassen observert med såkalt mistenkelig kjøring i området Ballplassveien-Stamhusveien-Ekebergveien. Melder reagerte på at de to personene i bilen snoket rundt og ringte politiet. De rykket ut da de tidligere har fått meldinger om en lignende bil, men påtraff den ikke.

Ung butikktyv

BØLER: Litt før klokken 17 torsdag ble en 13 år gammel gutt tatt for butikktyveri på Coop Bøler. Han ble hentet av politiet og kjørt hjem til sine foreldre. I tillegg kan han vente seg en anmeldelse fra butikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.