*Nettavisen* Nyheter.

Innbrudd på alvor

Vi har ikke før oppsummert politiåret 2007, før vi ser at utfordringene også kommer for fullt i 2008. Det var en markert nedgang i innbrudd og tyveri fra boliger på tampen av 2007, men nå er idyllen brutt. Bare siden nyttår har nærmere 30 boliger i vårt område hatt besøk av innbruddstyver.

Stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon forteller at de fleste innbruddene skjer ved at dører og vinduer blir brutt opp, og mesteparten av innbruddene skjer faktisk på dagtid. Det er dessverre slik at alle boligområder på det sentrale Østlandet må være forberedt på innbrudd. Internasjonaliseringen har for lengst også nådd kriminaliteten, og lokale, «fredelige» pletter kan ingen håpe på. Vi har tidligere sagt at naboer må stille opp for hverandre for å få bukt med problemene i eget strøk. Det handler om å ta bilnummer på mistenkelige biler, følge med på hva som skjer i nabolaget og ikke minst ha kontakt med naboer i forbindelse med at en reiser vekk fra hjemmet. Politiet stresser også viktigheten av at folk melder fra så raskt som mulig når innbrudd inntreffer.

- Innbrudd må meldes til oss med én gang. Vi trenger ferske spor og må få tatt åstedsundersøkelsen så fort som mulig, sier stasjonssjef Gro Smedsrud. Innbruddsbølgen som det nå snakkes om i politiet angår hele Oslo. I våre bydeler begynte det på nordstrandsplatået og i brannfjellområdet, men problemet har nå spredt seg blant annet til Trasop, Manglerud, Lambertseter og Munkerud.

Det er hovedsakelig pc-er, flatskjermer, smykker, klokker, kameraer, pass og penger som blir stjålet. I og med at noe av dette er tyngre ting går politiet ut ifra at tyvene benytter biler. Fremgangsmåten er som regel lik. Vinduer eller dører er brutt opp, sannsynligvis med et lite brekkjern eller stemjern. Tyvene er inne veldig kort tid og politiet tror flere jobber sammen.

Nå er det viktig at naboer står sammen for å forhindre at nye innbrudd skjer i eget nabolag, og for å hjelpe til med oppklaring når uhellet først er ute. Det handler om å sikre verdier, men enda mer om å kunne føle seg trygg i eget hjem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag