Gå til sidens hovedinnhold

Innbruddsbølgen har nådd Kjelsås

I løpet av helgen fikk fem boliger på Kjelsås besøk av innbruddstyver. Politiet tror innbruddene kan ha sammenheng med tilsvarende innbrudd på Smestad og Slemdal tidligere i uken.

KJELSÅS: Den største likheten er at tyvene har klatret inn gjennom vinduer i 2. etasje, etter å ha tatt seg inn med stige eller liknende, opplyser sjef ved Majorstua politistasjon, Arne Solberg.

Hans råd er å låse eller fjerne stiger eller andre ting som tyver kan bruke til å komme til i 2. etasje.

15 innbrudd i Oslo vest

– Hvis folk ser noe mistenkelig, ring politiet. Spesielt hvis man ser noen som tar bilder av hus eller ser noen som snoker rundt, sier Solberg.

Forrige helg var det 15 innbrudd i Oslo vest.

Solberg forteller at politiet for tiden bruker mye ressurser på å sjekke biler, for eksempel utenlandske. Senest torsdag i forrige uke pågrep de tre østeuropeere ved Gressbanen, som var fullt utstyrt for innbrudd. To av disse ble geleidet tilbake til Sverige, der de bodde.

Advarer i pressemelding

Etter alle innbruddene gikk politiet i dag ut med en pressemelding, hvor de ber folk om å være forsiktige.

- Den siste tids innbrudd i nedre del av Holmenkollen, på Vettakollen og på Kjelsås har stort skjedd ved at tyvene har benyttet seg av stiger og annet, tatt seg inn i boligens annen etasje på soverom og bad og stjålet verdigjenstander, smykker og klokker m.m, skriver politiet i pressemeldingen.

- Innbruddene har for en stor del foregått på etter kl. 16.00. På en rekke av åstedene er det kun montert alarm i 1. etasje. Politiet oppfordrer publikum til å sette inn en alarm som dekker hele huset. Politiet oppfordrer også publikum til å flytte verdigjenstander fra bad og soverom til alarmbelagte rom.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot