RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbruddstyver avslørt av mobildata - skyldte på at de var glad i å gå tur

Sist oppdatert:
Tre utenlandske menn er dømt for innbrudd i flere privatboliger i Groruddalen.

OSLO TINGRETT: De tre mennene (24, 24 og 31 år gamle) kom til Norge tidlig i vår og omtales av Oslo tingrett som omreisende vinningskriminelle.

De tre mennene ble pågrepet i slutten av mai i år etter ett innbrudd og ett innbruddsforsøk i Erich Mogensøns vei på Linderud.

Da de ble pågrepet var de i besittelse av en bag med innbruddsutstyr og hansker. Alle tre hadde mobilnummeret til en person som skal omsette tyvegods på sine mobiltelefoner.

Mobildata

I forbindelse med etterforskningen viste analyse av mobildata at to av mennene var i Bergensveien og Sagstuveien på samme tidspunktet som det ble begått innbrudd i to ulike privatboliger tidligere i mai.

Mobildata viser også at de dro fra stedet de bodde og tilbake igjen i tidsrommet rundt innbruddet samt hadde flere samtaler til et telefonnummer som skal disponeres av en person som kjøper tyvegods.

Planlagt

Mennene har forklart at de gikk mye tur i Oslo, men retten fester overhodet ikke lit til deres forklaringer om hvorfor de befant seg i områdene der de grove tyveriene ble foretatt.

To av mennene hadde søkt asyl i Norge i april i år. Tidligere skal de ha søkt asyl i Sveits og Tyskland, men fått avslag.

Retten mener de tre mennene sammen planla og utførte de grove tyveriene og omtaler dem som mobile vinningskriminelle som er kommet til Norge med hovedmål om å begå vinningskriminalitet.

– Vinningskriminalitet av den typen de tiltalte har begått utgjør et stort samfunnsproblem, skriver tingretten i dommen.

Varetekt

31-åringen og en av de 24 år gamle mennene ble dømt til fengsel i ett år og to måneder for tre grove tyverier fra privatboliger og ett forsøk på tyveri. '

Sistemann ble dømt til fengsel i ett år for ett grovt tyveri og ett forsøk på grovt tyveri.

Alle tre har sittet i varetekt siden pågripelsen i slutten av mai.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere