RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

RØSKET UT: Et barn ble trolig heist inn og stjal Mac-en og smykkene til May Christensen søndag kveld. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
RØSKET UT: Et barn ble trolig heist inn og stjal Mac-en og smykkene til May Christensen søndag kveld. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Innbruddstyver brukte barn

Et barn ble trolig heist inn et kjellervindu i forbindelse med et innbrudd på Nordstrand.

NORDSTRAND: Søndag kveld oppdaget May Christensen (21) at tyver hadde tatt seg inn rommene i kjelleren på familiens hus i Kransen. Rommet de brøt seg inn i er det eneste i huset som ikke har alarm.

Tyvene hadde også vært ute i et tilstøtende rom som har alarm, derfor tror May at tyvene var der da hun kom hjem søndag kveld.

Røsket ut vinduet

– Da jeg kom hjem slo jeg av alarmen og gikk på kjøkkenet for å lage mat. Jeg satte på radioen og hørte ingen ting. Alarmen er i ettertid testet og funnet i orden, så jeg må ha vært oppe mens tyvene var her, forteller hun.

Da hun litt senere kom ned i kjelleren var det uvanlig kaldt der og hun oppdaget at noen hadde røsket ut vinduet og rotet gjennom sakene hennes.

– Det lå en del søppel på sofaen min og Mac-en og en del smykker var borte, sier May.

Tyvene hadde også fått med seg klokker og ringer og prøvd å rive opp et våpenskap i naborommet.

Spanet på forhånd?

Sikkerhetsgruppen Nordstrand var raskt på plass og politiet kom like etterpå. På en TV-benk rett under vinduet ble det funnet fotspor etter barneføtter, trolig i størrelse 32–33. Det ble også sikret fingeravtrykk på vinduet.

Huset ligger innerst i en blindvei. På utsiden er det installert lys med bevegelsessensorer.

Familien Christensen tror innbruddstyvene hadde vært der på forhånd for å spane.

– Det er ekkelt å tenke på at de har sett inn her, kanskje mens jeg har vært her, sier May.

Familien har nå installert alarmsensorer og låsebolter i kjellervinduene. Pappa Lasse Christensen ønsker nå å advare andre boligeier mot denne typen innbrudd.

– Tyvene er kreative og kyniske, det finnes ingen grenser lenger og folk bør passe på å sikre også denne typen små vinduer, sier han.

– Lurt å sikre kjellervinduer

Stasjonssjef Janne Stømner ved Manglerud politistasjon bekrefter funnet av et fotspor i en liten størrelse etter innbruddet i Kransen sist søndag. Politiet kjenner ikke til andre tilfeller hvor det er funnet spor etter barnesko etter innbrudd.

– Vi har bitt oss merke i den lille skostørrelsen i denne saken. Jeg har forhørt meg med Majorstuen politistasjon og heller ikke de kjenner til dette fra før. Hvis det er tilfellet er det stygt å ta med barn på innbruddsraid og noe vi komme til å følge opp, sier Stømner.

Det politiet imidlertid har sett den siste tiden er innbrudd gjennom kjellervinduer, blant annet fra det samme området som forrige helgs innbrudd i Kransen.

– Det kan være lurt å ta sine forholdsregler og sikre kjellervinduer og andre steder tyver kan komme seg inn, sier Stømner.

Etter innbruddsbølgen i 2008–2009 har det vært relativt rolig. Et samordnet prosjekt på Majorstuen politistasjon har gitt resultater da mange omreisende innbruddstyver ble satt bak lås og slå. Den siste tiden har det vært en del innbrudd, spesielt på Oslo vest, men disse knyttes til en enkelt kjenning og er alarmerende for politiet.


LES FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Slik blir din reisehverdag – Ruter og NSB med den største omleggingen noensinne

– Dama mi har mensen, så jeg turte ikke spørre etter reisekortet

– Dette må vi kunne kalle suksess – 300.000 har denne nyttige appen, har du?

Kjærlighet på taket av Oslo domkirke – se hva som dukket opp da snøen smeltet

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere