RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innbytteren snudde kampen

Nikolai Hagen har ligget på latsiden den siste uka. Men da 18-åringen kom tilbake fra ferie, viste han hvilken avslutter han er.

Bislett: Det er ikke ofte en innbytter blir tatt av banen. Det opplevde Nikolai Hagen mot Moss. Men i løpet av de 27 minuttene han spilte, sørget han for kveldens vakreste scoring.

Scoringen var vel det eneste jeg gjorde utpå banen, sier han beskjedent.

Det sto 1-1 da 18-åringen entret banen.

Manglerud Star manglet løpsstyrke, og etter en drøy times spill valgte Geir Midtsian å sette inn unggutten. Syv minutter senere ordnet spissen ledelse til hjemmelaget etter forspill av Thomas Sørum og Christian Torp.

Hagen var på ferie i forrige uke; fikk ikke trent med laget, og Midtsian var litt usikker på hvor mye unggutten ville orke da han fikk sjansen.

Vi gamblet litt, men jeg tror det var et riktig tidspunkt for byttet, sier Midtsian.

På overtid ble Hagen erstattet av Peter Stivang.

Da hadde jeg ikke noe mer å gi. Jeg var helt tom, sier Nikolai Hagen.

Drømmedebut

Fjorårets toppscorer i Strømsgodset, Thomas Sørum, brukte bare 12 minutter på å score i debuten, da han stanget inn 1-0 på en Aleksander Midtsian-corner.

Mål og seier i den første kampen. Mer kan du ikke ønske deg, sier han.

Etter vår mening var Sørum banens beste spiller, hakket bedre enn mossingenes Jon-André Fredriksen. Men Sørum slet med varmen.

Jeg løp bare halvparten av det jeg kan. Det var kok varmt og grufullt utpå der.

MS-treneren likte det han så i debuten.

Sørum gir oss en ny dimensjon i spillet, og blir det oppspillpunktet vi har savnet.

Ville vinne

Moss utliknet både Sørums og Hagens scoringer. Før pause var hjemmelaget lite villig til å gå forover; brukte lang tid, slo støttepasninger og kom ikke i angrep med nok spillere.

Vi ble for statiske og stillestående, sier treneren.

Keeper Stian Straume og midtstopperne Lorenzo Caroprese og Boye Sørensen hanglet litt før pause, men spilte seg stort opp i 2. omgang. Sistnevnte ble matchvinner da han pirket inn en retur fra keeper Erik Holtan etter et frispark fra Aleksander Midtsian. Da var det ti minutter igjen.

Skuddet/innlegget fra Aleksander var hardt, og ble vanskelig å holde for keeperen. Jeg prøvde å være først på returen, og det klarte jeg, sier Sørensen.

Etter 3-2-scoringen ga Moss alt framover for å ta med seg ett poeng hjem. Men Straume og midtstopperne holdt unna, og Manglerud Star viste viljen til å vinne. Vi glimter ikke, og viser ikke mye i forhold til det vi vil og kan. Men kampen viser at vi har mental styrke, sier Geir Midtsian.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere