Innbytternes kveld

Det var innbytternes kveld for Lyn i serieåpningen mot Sandefjord. Magnus Powell og Kevin Larsen scoret begge med en gang de kom på banen.

Ullevål: Selv om kampen i seg selv ikke var av de helt store var likevel dramatikken fullt til stede på Ullevaal under serieåpningen mellom FC Lyn Oslo og Sandefjord i kveld. Debutanter, straffer, skader og scoringer var noe av det som sto på menyen.

Andre spark på ballen

Det var kaldt i lufta, men lukten av nyvannet gress, ballsus og tribunetifo fikk i aller høyeste grad satt stemningen før start. Lagene følte litt på hverandres 16-meter i de første minuttene, men det ble ingen riktig store sjanser. Den kom ikke før Edu måtte forlate banen til fordel for Magnus Powell etter bare 19 minutter. Edu hadde litt føling med strekken han pådro seg forrige måned og ønsket ikke å ta noen sjanser. Uten oppvarming løp Powell rett ut på gressmatta og scoret like så godt Lyns første tippeligascoring i 2007. Hans andre spark på ballen gikk høyt over en utspilt Espen Bugge Pettersen i Sandefjordmålet. Powells første spark på ballen var en veggspillforsøk med Kim Holmen, men ballen traff en Sandefjordforsvarer og deiset tilbake i beina til Powell som litt underlig "lobber" i mål.

Plutselig var ballen der. Da var det bare å skyte, sier målscoreren til VG Nett. Dessverre måtte Powell forlate banen igjen etter først å ha sydd over øyet og så fått en finger i det samme øyet like etterpå.


Han ser visst litt dårlig nå, men det går nok bra, forteller Torgeir Bjarmann etter kampen.

Nydelig skudd

Kevin Larsen kom inn på venstrekanten for Espen Hoff og trengte litt mer tid en Powell før han også kunne juble for scoring. Han kom inn etter 77 minutter, og i det 87. minuttet fastsatte han sluttresultatet til 3-0 for Lyn. Tippeligadebutanten Mads Dahm spiller opp en feilvendt Larsen, som vender opp og skyter nydelig i det lengste hjørnet fra om lag 20 meter. 2. omgangs beste prestasjon. Resten av omgangen kan egentlig bare gå i glemmeboka for det var kjedelig og upresist spill som var kjenningsmelodien til begge lag. Sandefjord prøvde å komme fremover ved et par anledninger, men som regel rotet de bort ballen før de i det hele tatt kunne sette Lyn-forsvaret på prøve.

To straffer- en scoring

Lyns andre scoring kom på straffe utrettet av veteran Jo Tessem etter nydelig forarbeid av en av banens beste, Espen Hoff. Hoff møter ballen i midten, og drar seg utover mot hjørnet av 16. meteren. Akkurat i det han er forbi felles han og dommeren peker på straffemerket. Ikke lenge etterpå er det Tippeligadebutant Kim Holmen som felles innenfor 16. meteren, litt mer tvilsomt kanskje, men likevel grei. Ny straffe til Lyn. Men denne gangen klinker Jo Tessem til i tverrliggeren.

Dårlig 2. omgang

Sportslig leder Torgeir Bjarmann er sånn passe fornøyd med serieåpningen.

Tre poeng smaker alltid godt og ser fint ut på tabellen. Godt å vinne i serieåpningen, da får vi litt tid på oss videre, sier han. Men han er likevel ikke helt fornøyd.


2. omgang var, ehh, dårlig, mens vi spilte greit de første 45. Uansett, veldig godt med tre poeng på en litt rufsete dag, legger han til. I tillegg ønsker han å trekke frem Lyns to Tippeligadebutanter.


Kim Holmen og Mads Dahm er to unge gutter som debuterer for oss i dag. Og vi har flere på lager, betror han lurt.

PS. Hvordan debutantene opplevde seriestarten kan du lese om på torsdag i papirutgaven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Sport

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag