*Nettavisen* Nyheter.

Innendørs påskestemning

Langerud sykehjem smalt påsken i gang på fredag.

SKULLERUD: For tredje år på rad ble det arrangert påskerenn på Langerud sykehjem. Ergoterapeutene og fysioterapeutene ønsker nemlig å lage litt liv og røre!

– Vi skaper litt påskestemning da. Brukerne pleier å like det veldig. Under rebusen får de både brukt hjernen og musklene, sa fysioterapeut Else-Maj Bach.

Etter at Inger Eli Brynildsen satte startskuddet, både gikk og rullet den ene gruppen etter den andre gjennom korridorene. Der skulle de gjennom syv ulike poster: Hvem er kjendisene, hvilke byer er dette, ringspill med mer.

– Jeg har ikke spilt ringspill før, sa Astrid (72), etter at hun klinte til med to fulltreffere på stativet.

– Det er om å gjøre å sikte godt, mente hun.

Etter hvert som gruppene ble ferdig med rebusløpet, satt de seg ned ved gulkledde bord. Deretter ventet appelsiner, solbærtoddy, pølser i lompe og noe godt å knaske på. Og de tre vinnergruppene som kom best ut av det i rebusløpet? De fikk selvsagt Kvikk lunsj.

– Det er hyggelig dette her. Det er første gang jeg er med på påskerebus. Vet du hva vi gjør mye her? Vi spiller mye kort. Vi kan være 8-10 stykker på et bord som spiller sammen. Da trener vi hjernen - det er kortspill for alle, forteller Ruth Hermansen (88).

Hun er på Langerud sykehjem tre dager i uka.

Hva betyr påsken for deg?

– Påsken betyr egentlig fritid, men i dag har jeg jo fritid nok. Jeg tror det er fritiden de fleste tenker på. For det som står i bibelen tror jeg ikke er alfa og omega for alle. Da jeg var ung var det kristendommen som var det essensielle, men man tenker ikke så mye på det nå.

– Blir det noen marsipanegg i påsken, da?

– Nei, det sløyfer jeg ganske enkelt fordi jeg tenker på linjene, beretter Hermansen.

Men appelsiner spiser du vel?

– Ja, det gjør jeg. Og annen frukt og grønnsaker. Det må vi ha, sa hun og tok et jafs av en appelsinbåt.

Så var det tid for påskequiz...

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.