*Nettavisen* Nyheter.

Innflytting

Etter nesten et halvt år med bussing til Groruddalen skole, ble første til fjerde trinn igjen på skoleplassen da bussene forlot skolen på mandag morgen. Minstebarna skal nå holde til i nybyggede paviljonger.

Rommen: Det er en flott dag, jeg har kjempet så lenge for å oppnå dette, sier en fornøyd rektor, Jon Langmoen. Mens snøen faller og barn løper i alle retninger koordinerer han første skoledag for Rommens minsteelever. Og han er lettet for at de nå slipper den daglige pendlingen til Groruddalen skole, hvor elevene har holdt til siden skolen ble stengt i oktober i fjor.
Foreldrene er veldig fornøyd med denne ordningen, eller så fornøyd som man kan være med denne situasjonen. De små har vært tapre og flinke og nå får de tilbake store utearealer å boltre seg på, sier rektor.
Venter på endelig svar
På fredag får forhåpentligvis Langmoen vite hva den endelige avgjørelsen angående hovedbygget blir, etter at Undervisningsbygg nå har overlevert sine anbefalinger til Utdanningsetaten.
Rapporten er nå unntatt offentligheten, med det er klart at valgene nå består av to alternativer: enten omfattende renovering av skolen, eller riving av gamlebygget og en helt ny skole. De dominerende kraftledningene kommer til å ha stor betydning for utkommet.
Forsvarlig avstand er 50- 100 meters avstand fra ledningene, sier rektor. I dag ligger deler av skolen nesten helt inntil ledningene.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.