*Nettavisen* Nyheter.

Innfører gebyr på langtidsparkering

PARK AND RIDE: På parkeringsplassen ved Ljabru trikkeholdeplass blir det ikke lenger gratis å langtidsparkere. Foto: Foto: Aina Moberg

Skal du parkere utover 16 timer ved trikkeholdeplassen på Ljabru må du snart betale for deg.

LJABRU: Det er Kollektivtransportproduksjonen AS som nå innfører de samme regler for (innfarts)parkering som på Skøyenåsen t-banestasjon.– Dette er ikke et tiltak for at vi skal tjene penger eller ta fra folk parkeringsplassene, sier kommunikasjonsdirektør Merete Agerbak-Jensen i KTP.

– Tvertimot. Bakgrunnen er at vi vil unngå hensetting av kjøretøy som blokkerer plassene for de som skal parkere og ta trikken til sentrum, sier hun.

Det er i dag 18 ordinære og én handicap-parkeringsplass ved Ljabru trikkeholdeplass. Fra neste uke må alle trekke parkeringsbillett ved innkjøring til området uansett hvor lenge man skal parkere.

Det blir altså gratis å la bilen stå maksimalt 16 timer før betaling inntreffer.

Innkjøringsperiode

– Skiltene om den ny ordningen kommer opp denne uken. De to første ukene blir det ikke ilagt gebyr, men Europark legger informasjonsskriv i bilvinduene slik at folk kan venne seg til de nye rutinene, sier Agerbak-Jensen.

Hun håper den nye ordningen blir tilfredstillende for de kollektivreisende, og sier at det er viktig at bilistene bruker de opptegnede plassene.

LES OGSÅ:

Vil forlenge trikken fra Ljabru til Hauketo

Store forsinkelser på Ljabru

Ljabru endestasjon i ferd med å bli ny

Må hoppe av trikken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.