RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innholdsrike bydelsdager

Stovner bydel byr på grillrock, tegnekonkurranse, markedsdager, fargerik fortball og diverse annet under de pågående bydelsdagene denne uka.

Stovner: I dag klokken 17.00 kan du for eksempel bivåne åpningen av utstillingen "Flisdekor". 3. klassingene i Stovner bydel deltok i fjor i prosjektet "Den kulturelle skolesekken". Da dekorerte de blant annet fliser, og i ettermiddag kan du altså se resultatet på Stovner senter. Senere på kvelden blir det utdeling av "Stovnerpalmen 2005", i tillegg til underholdning fra Høybråten Tempo Janitsjar, Stovner skolekor, Indisk Dans og Breakdance av Inferno B-Boys bare for å nevne noen.

Svidd rock?

Klokken 18.00 braker det løs på Stovner Rockefabrikk i Tokeruddalen. Her blir det utekonsert med band fra Stovner Rockeklubb. Gruppene Mehe, Malstrøm, og Purpura med flere skal sørge for at barn og unge får vrikket på dansefoten eller ristet på luggen om de måtte ønske det. Gjengen fra rockeklubben stiller med grill, men maten må du eventuelt bringe selv.
Er du av den sportslige sorten har du anledningen til å prøve deg på sporten golf fredag ettermiddag. Groruddalen golfklubb inviterer unge som gamle til en aldri så liten innføring i idretten som etter hvert har utviklet seg til å bli en slags folkesport her til lands. De starter opp klokken 17.00. På Stovner skole åpnes ballbingen sammen med Vålerenga fotball klokken 18.30, i tillegg til at skolen holder skoleavslutning.

Haugenstuadagen og skumparty

Fredag går også Haugenstuadagen av stabelen. Fra 12.30 blir det markedsdag med kafé og grill, underholdning, stands, utstillinger og konkurranser. Det er ventet mange publikumere til arrangementet, men også på scenen blir det folksomt i år. I tillegg til at en rekke lokale artister og band entrer scenen, skal nemlig samtlige førsteklassinger i bydelen synge for publikum. De kaller seg Gigakoret, og kommer naturlig nok til å bli litt av en gjeng! Senere på kvelden, klokken 20.00 for å være helt nøyaktig, arrangeres skumparty for ungdommer i alderen 13-18 år på Motorsenteret i Håvard Martinsensvei 1.

Avspark på Jesperud

Lørdag er det igjen tid for sport, og denne gangen er det Jesperud kunstgressbane som er stedet. I et samarbeid med Vestli IL, Høybråten og Stovner IL og Rommen SK arrangerer Norges Fotballforbund Fargerik fotballturnering. Biblioteket er på ingen måte noe dårligere sted å oppholde seg denne dagen, for de byr nemlig på kulturfomiddag fra klokka 11.00. Her kan du blant annet få anledning til å møte musikeren og forfatteren Arne Garvang.
En time senere åpner markedsdagen på Øvre Fossum gård. I tillegg til ponniridning for barna fra 12..-14.00 kan man besøke boder som byr på salg og andre spennende aktiviteter.
Søndag avsluttes bydelsdagene blant annet med gudstjeneste i friluft. Dette foregår også på Øvre Fossum gård, og er et samarbeid mellom Fossum, Stovner og Høybråten menigheter. Er du blant de historisk interesserte kan det anbefales å avslutte de begivenhetsrike dagene med en tur til Rommen gård klokken 12.00. Her er det Groruddalen historielag som arrangerer kulturvandring fra Gamle Rommen skole til Bånkall gård. For fullstendig program kan du kikke på bydelenes hjemmesider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere