RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kjersti Elvestad er ikke imponert over forslag til reguleringsplan for Sydhavna. Planforslaget er nå ute på høring, og i åpen halvtime sist torsdag oppfordret hun lokalpolitikerne til å engasjere seg i saken.
Kjersti Elvestad er ikke imponert over forslag til reguleringsplan for Sydhavna. Planforslaget er nå ute på høring, og i åpen halvtime sist torsdag oppfordret hun lokalpolitikerne til å engasjere seg i saken.

Innkaller til nytt møte

Reguleringsplan for Sydhavna er blant sakene som skal behandles under et ekstraordinært BU-møte torsdag.

NORDSTRAND: Det var mange og store saker på sakskartet under torsdagens møte i Nordstrand bydelsutvalg. Listen ble for lang til at politikerne rakk å behandle alle sakene. Politikerne vedtok derfor å avholde et ekstraordinært BU-møte førstkommende torsdag, den 23. oktober.

Sydhavna

En av sakene som skal behandles torsdag er forslag til reguleringsplan for Sydhavna. Området foreslås regulert til trafikkområde, havn, anlegg, varmepumpe, boliger, forretninger og kontor, allmennyttige formål med mer. Forslaget ligger ute på høring og høringsfristen er 27. oktober. Kjersti Elvestad, leder av Utvalget for Bekkelagets Sjøside, var til stede under åpen halvtime torsdag og uttrykte bekymring over det forslaget som ligger på bordet.

Vi har hatt et godt samarbeid med bydelspolitikerne i denne saken tidligere, og vi håper at vi fortsatt vil ha det fremover. Forslaget som nå ligger på bordet er faktisk verre enn tidligere skissert, sa Elvestad og forklarer:

Oslo Havn legger opp til havnevirksomhet på Ormsund langt utover de arealer man tidligere har skissert, nemlig at man kun skulle benytte kaifronten. Det er også helt uakseptabelt å plassere Fjernvarmeanlegget på Ormsundkaia slik de foreslår, sier Elvestad. Utvalget for Bekkelagets Sjøside jobber nå med en høringsuttalelse hvor de blant annet argumenterer for at havnen har mer enn nok plass på Sjursøya til å plassere Fjernvarmeanlegget der. Elvestad er også forarget over at planforslaget åpner for at tungtrafikk til og fra anlegget skal bruke Ormsundveien.

I alle tidligere vedtak er det forutsatt at Ormsundveien, som går forbi skolen, skal være stengt for tungtrafikk, sier Elvestad og legger til:

Vi jobber med høringsuttalelsen og det kan komme flere momenter. Nå er det viktig for oss at vi får støtte fra bydelens politikere.

Andre saker

Navngiving av veisnutten 2749 på Ekeberg står også på sakskartet førstkommende torsdag. Forslaget som ligger på bordet er Anne Brannfjelds vei.

Andre saker på kartet: Varsel om igangsetting av arbeid med reguleringsplan for Cecilie Thoresens vei 9 - 15, evaluering av TT-ordningen, søknad om serverings- og skjenkebevilling på Midtåsenhjemmet samt barnehageutbygging i Radarveien. Møtet starter som vanlig klokken 19.00 med åpen halvtime.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere