RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innlandet blir mer pop

Sett ut fra prisstrukturen tror jeg vi kan forvente en økning i nordmenns svenske boligkjøp i tiden som kommer. Selv om prisene øker ganske kraftig også på svenskesiden, er det fortsatt gunstige priser sett med norske øyne, tror Patrick Lindqvist i Prognosesenterets svenske avdeling.
Etter hvert som prisene presses opp, søker imidlertid nordmenn innover i landet, mener han.
Tidligere var det den svenske vestkysten som gjaldt, men vi ser at nordmenn også begynner å orientere seg stadig lengre bort fra kysten. Det skyldes nok en kombinasjon av at prisene langs kysten har økt, og at det er begrenset tilgang på attraktive objekter. Derfor tror vi at Värmland og området rundt Vänern kommer til å bli et nedslagsområde for nordmenn som ikke har så stor kjøpekraft, sier Lindqvist.
Det er mye å spare for den som er villig til å bevege seg unna de aller mest ettertraktede områdene. I Årjäng ligger for eksempel snittprisen på fritidsboliger rundt 5- 600.000 svenske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere