Gå til sidens hovedinnhold

Innledet vårsesongen

Med litt magi, trylling og tulling skapte det umake gjøglerparet stemning i den store Kanonhallen.

LØREN: En forestilling om den klønete heksa Heksagon, og hennes beste, og eneste venn, klovnen Boboz, innledet vårsesongen på Lørens nye kulturarena.

Det var laget en liten scene på gulvet inne i den store hallen. Noe som skapte nærkontakt med ungene, som satt eller lå lettere henslengt på puter, og gjøglerne.

Det er flott med slike forestillinger i nærmiljøet. Og ungene storkoste seg, sier far til vesle Hege etter forestillingen.

Tilpasset publikum

Det blir både nifs-skummelt, trist, og morsom når Heksagon og Boboz setter i gang, men vi prøver å tilpasse det som skjer i til dem som ser på, sier Christin Grilstad Prøis.

Hun spiller heksa og har skrevet bøkene som stykket er basert på.

I den store skogen bor Heksagon og Boboz. En dag får Boboz et brev fra sirkusdirektør Krake. Sirkusdirektøren vil at Boboz skal komme tilbake til sirkuset han engang jobbet ved.

Heksagon blir både lei seg og sint når Boboz forteller om brevet. For hvis Boboz drar fra skogen hvem skal være vennen hennes da? Særlig bedre blir det heller ikke når Boboz begynner å snakke om Penny, en søt triangelspillende klovnejente som visstnok jobber på sirkus Gabardin.

Padde i gryta

Det blir både nifs-skummelt, trist, og morsom når Heksagon bestemmer seg for å benytte trylleformler for å hindre Boboz i å dra fra skogen.

For forviklingene står i kø, og da en padde ved et uhell, hopper opp i heksegryta, går det fryktelig galt. Mens det i eventyret er prinsen som forhekses til en frosk, er det klovnen Boboz som blir til en padde i Heksagon sin verden.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger