RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innovativt konsept fra Kulturslottet


Både kultursjefen og artistene gleder seg over det nye konseptet. (FV: Jo Berger Myhre, Truls Heggero, Tara Øverland og kultursjef Sigurd Reinton. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Både kultursjefen og artistene gleder seg over det nye konseptet. (FV: Jo Berger Myhre, Truls Heggero, Tara Øverland og kultursjef Sigurd Reinton. FOTO: Anita Bakk Henriksen
Kultursjef for Sult på Soria Moria, Sigurd Reinton starter nå opp et helt nytt konsept innen booking av band som har fått navnet Off Oslo.

Thorshov: – Off Oslo er et nytt konsept som går ut på at vi ønsker å booke band som fortjener spilletid på scenen vår, forteller kultursjef Reinton.

Spre kultur

Med seg har han fire ulike og erfarne artister, Guttorm Andreasen, Jo Berger Myhre, Truls Heggero og Tara Øverland. Deres jobb er å komme opp med ulike band som de gjerne vil se rocke scenen på Soria Moria.

– Vi har møter hvor alle kommer med sine forslag til band, og deretter bestemmer vi i felleskap hvem som skal får opptre på de ulike kveldene, sier Reinton.

Vokalist Truls Heggero fra bandet Truls and the trees, var ikke i tvil da han ble spurt om å være med på prosjektet.

– Jeg er en stor tilhenger av å kunnne spre kultur ut av sentrrum, vise at vi faktisk har et spennende kulturtilbud ute i bydelene også, sier Truls som etter femten år på Torshov har et godt forhold til Soria Moria.

Utfordre publikum

– Sigurd er en ildsjel og det han nå gjør er et godt tiltak som er veldig spennende å være med på, legger Heggero til.

En del av konseptet til kultursjefen er at de booker flere band på samme kveld med ulik bakgrunn og sjanger, noe som faller i smak hos artistene.

– Det er flott å kunne utfordre publikum litt. Gi dem flere musikkopplevelser på en kveld, og ikke minst gi de band de aldri har hørt om før, sier Jo Berger Myhre, som blant annet spiller for den kjente artisten Ingrid Olava.

Kvalitet

Selv om bandene som blir presentert er relativt ukjente understreker Reinton at dette er musikere med høy kvalitet, ingen amatører.

– De er alle solide musikere, men det er mulig at de er ferske som band. Vi skal stå for et høyt nivå hele veien, sier han.

Artistkvartetens eneste kvinne er 26 år gamle Tara Øverland, som er både musiker og låtskriver i tillegg til at hun jobber for AKKS som er en organisasjon som ivrer for kvinner og musikk, noe som uten tvil gjenspeiler bandvalgene sine.

– Ja, de fleste bandene jeg har kommet med er kvinner. Jeg synes det var viktig at vi fikk med noen av de kule jentene også! Må også si at dette var en utrolig kul måte å booke konserter på. Vi trodde at vi kom til å velge mye like band, men alle hadde med forskjellige ting og jeg tror dette vil føre til et veldig spennende konsept som kan fenge mange, sier Øverland.


Den første konserten holdes onsdag 27 januar, og skal fortsette en gang i måneden frem til mai.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere