Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innrømmer svart bilsalg

Bryn Bilforretning holdt til i disse lokalene før de ble slått konkurs. I dag har Johs Bjerke tatt over lokalene. Lokalavisen presiserer at Johs Bjerke ikke er involvert i skattesnusket.
Bryn Bilforretning holdt til i disse lokalene før de ble slått konkurs. I dag har Johs Bjerke tatt over lokalene. Lokalavisen presiserer at Johs Bjerke ikke er involvert i skattesnusket.
Et brødrepar risikerer 12 års fengsel for å ha solgt biler svart.

TINGRETTEN: Brødrene som drev Bryn Bilforretning AS, risikerer nå 12-års fengsel for skattesnusk. Omtrent 23 millioner kroner skal de to ha puttet i egen lomme.

Rettssaken mot brødrene starter 15. februar, og det er satt av 15 dager til rettssaken.

Brødrene er fra Hellerud og Skøyen, og er henholdsvis 42 og 46 år gamle.

Innrømmer svart salg

Skattejukset ble avslørt av en hvitvaskingsmelding til Økokrim i 2003.

I april 2006 ble Bryn Bilforretning slått konkurs.

Oslo tingrett har tiltalt brødrene for blant annet å ha latt være å oppgi salgssummer i tiden 1999 fram til 2003. Men i et intervju 42-åringen gjorde med TV 2 for to år siden innrømmet han å ha solgt biler svart i omtrent 18 år. Her sier han at han ikke har tjent så mye penger som det han nå er tiltalt for å ha puttet i lomma.

– Dette har blitt en prestisjesak for likningskontoret, sier bilselgeren til TV 2 Nyhetene nå, men han innrømmer at 1100 biler er solgt svart og at han har tjent 13 millioner kroner.

Risikerer millionsmell

Uriktige opplysninger til likningskontoret, forfalskete dokumenter, bokføring av 13 uriktige salg og kjøp av biler. Listen er lang. I tillegg til fengselsstraff risikerer brødrene en skattekrav på 48 millioner kroner.

12-åringen fra Hellerud skal også ha latt være å levere tilbake en Ford Mustang, 65-modell, til Bryn Bilforretning da butikken gikk konkurs. Bilen hadde en verdi på 250.000 kroner.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!