RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innsatt som sogneprest


Søndag ble Trond Løberg innsatt som sogneprest i Mortensrud og Klemetsrud. Han knelte ved kirkeringen og ble bedt for av prost Tore Kopperud, tidligere sogneprest Svein Erik Skibrek, Inger Karin Gleditsch og Anders Liland i menighetsrådet og presten Alexander Colstrup.
Søndag ble Trond Løberg innsatt som sogneprest i Mortensrud og Klemetsrud. Han knelte ved kirkeringen og ble bedt for av prost Tore Kopperud, tidligere sogneprest Svein Erik Skibrek, Inger Karin Gleditsch og Anders Liland i menighetsrådet og presten Alexander Colstrup. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
I snart et år har Trond Løberg fungert som sogneprest i Mortensrud. Søndag ble han offisielt innsatt - to ganger.

Mortensrud: Første innsettelse var i Mortensrud kirke ved den ordinære gudstjenesten på formiddagen. Deretter ble det tilsvarende i Klemetsrud på ettermiddagen for den nye sognepresten skal virke i begge kirkene og menighetene.

– Ha frimodighet! sa prost Tore Kopperud i sin nådehilsen og la ut om hva som ligger i dette.

– Selv om du nå har vært her i snart et år, er du helt sikkert forventningsfull. Og det skal man være, for det viser at man ser fremover.

To ord ville prosten at den nye sognepresten skal ha med seg - frimodighet og utholdenhet.

Innsettelsen

Formannen i menighetsdrådet, Anders Liland leste biskopens innsettelsesbrev. Deretter knelte Løberg ved kirkeringen og ble bedt for. Rundt seg hadde han i tillegg til prosten; Alexander Colstrup som er prest i Mortensrud og Klemetsrud, menighetsrådformannen, Inger Karin Gleditsch - også i menighetsrådet, og Svein Erik Skibrek som Løberg har overtatt etter.

Mye sang og musikk preger gudstjenestene og arrangementer i Mortensrud kirke. Det passer den nye sognepresten godt for sang, gitar og piano setter han høyt.

Han gleder seg derfor til julen og kirkens storsatsing i forkant - nemlig «Strålende jul» 19. desember.


1. juledag har han gudstjenesten i Mortensrud kirke - et bygg han har stor sans for.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere