RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innsiktsfull satsing

Oslo kommunes satsing på opprusting av IKT-tilbudet i Osloskolene gjennom InnsIKT-prosjektet medfører nye resursser og opprustning for fire ungdomsskoler i Groruddalen.

Groruddalen: Utdanningsetetaten kunngjorde i forrige uke at samtlige av de 13 ungdomsskolene som søkte om å bli InnsIKT- skoler har fått søknaden innvilget. Fire av disse skolene ligger i Groruddalen.
Vi er utrolig fornøyde med at vi ble plukket ut til å være med i år, sier rektor ved Bjøråsen skole Anne Lorange. Skolen har søkt to ganger tidligere, men har ikke hatt hellet med seg før i år. Lorange ser frem til at ungdomsskoleelevene nå får et utbedret tilbud.
Elevene i dag må lære seg å bruke data når man bor i et samfunn som blir mer og mer basert på IKT. Kan man ikke bruke IKT-baserte midler i dag, blir det vanskelig å henge med, sier rektoren.
InnsIKT
Innsats for pedagogisk bruk av IKT i Osloskolen ble startet av Utdanningsetaten i 2002, og har som formål å "sikre Osloskolen en felles standard for driftløsning, infrastruktur og kommunikasjonsplattform", og gi alle elevene målrettet bruk for IKT i læringsarbeidet, heter det i etatens kunngjøring. I alt blir det tildelt 32 millioner kroner til deltakerskolene i år, hvorav 10 millioner er øremerket ungdomsskolene. Noe endelig beløp for Bjøråsen er ennå ikke avklart, men skolen har mange planer og ambisjoner.
Muligheten til å få et bedre tilpasset opplæringstilbud for hver enkelt elev er vi veldig fornøyde med, forteller Lorange.
Nye evalueringsmetoder hvor elevene leverer inn oppgaver elektronisk via individuelle mapper kan bli fremtiden på skolen. Og rektor håper at IKT-bruk i formgivningsfag, som allerede er et satsningsområde på skolen, også kan bli aktuelt.
Andre fokus områder blir å utvikle elevenes kildekritiske sans og evner til å finne informasjon på nettet.
Kapasitetsproblem
Skolen har i dag ett datarom i tillegg til noen PCer i klasserommene, men dette er ikke tilstrekkelig for de rundt 240 ungdomsskoleelevene som går på skolen.
Med de nye midlene håper rektor at flere elever kan få tilgang til IKT-hjelpemidler i undervisningen. Fordi skolen er nyoppusset er mange av basisbehovene for et utvidet IKT-system allerede på plass, og midlene kan bli brukt til mer avanserte tilbud og ikke på praktiske formål som kabling.
Rektor forteller at selv om det er de eldste elevene som i første omgang får tilgang til ressursene så er ikke de yngre barna helt ekskludert fra ordningen.
Barnetrinnselevene får også glede av dette. Hvis det er maskiner som ikke kan bli brukt til de nye systemene så kommer vi selvfølgelig til å gi dem til de yngre elevene, forsikrer rektor.
Man skal nå kartlegge behovene ved skolen før et endelig beløp blir tildelt. Andre skoler i dalen som er tatt ut er Ellingsrud, Groruddalen og Linderud.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere