RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innsparingen hjelper


Bydelsdirektør Vidar Haukeland skal snu Vestre Aker-skuta. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Bydelsdirektør Vidar Haukeland skal snu Vestre Aker-skuta. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Men Bydel Vestre Aker har fortsatt et stykke igjen.

HUSEBY: Da bydelsdirektør Vidar Haukeland begynte i jobben i vår, ble han møtt av stygge tall. Nå ser de en god del penere ut.

I mars hørte nemlig Haukeland alarmklokken kime. Da viste en prognose at Bydel Vestre Aker lå an til et overforbruk på 25 millioner kroner. Haukeland ble nødt til å sette bydelens på økonomisk diett. Det har hjulpet. Torsdag i forrige uke la Haukeland frem en oversikt som viser at bydelen er på rett vei. Ved utgangen av august var overforbruket på om lag 8,4 millioner kroner.

På rett vei

For året totalt viser prognosen et overforbruk på drøye 10 millioner kroner. Dermed har bydelen fortsatt et stykke igjen for å få full kontroll på pengebruken.

– Vi bruker mindre pr måned enn vi har i kroner. Ved utgangen av juli lå vi på 10,9 millioner kroner i minus. Og ved utgangen av august hadde vi vært enda flinkere. Vi er på rett vei, sier Haukeland.

Får skryt

Veien til kontroll inneholder blant annet gjennomgang av kostnadskrevende tiltak og anbudsprosesser.

– Det er mye penger å hente på å gå i gjennom det vi gjør. Men vi skal ivareta våre brukere. Pengene til tross, det er mennesker vi snakker om, sier Haukeland.

Han får skryt for å ha tatt grep om situasjonen. Da Jan Hagen ble beordret til å redde den katastrofale økonomien i Bydel Søndre Nordstrand, måtte Haukeland ta grep i Vestre Aker. Høyres Arild Gjervan mener han har gjort det bra.

– Haukeland har en fantatisk god kontroll over okønomien. Jeg er veldig glad for at han raskt gjorde de riktige grepene. Nå har han full kontroll på hver krone. Jeg er imponert, sier Gjervan.

Vel vitende om at det er et stykke igjen før økonomien kan friskmeldes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere