RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

USIKKER FREMTID: Rådet for innvandrerorganisasjoner går en usikker fremtid i møte. Her er leder Akhenaton de Leon(t.h) sammen med byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke.
USIKKER FREMTID: Rådet for innvandrerorganisasjoner går en usikker fremtid i møte. Her er leder Akhenaton de Leon(t.h) sammen med byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke. Foto: FOTO: OSLO KOMMUNE

Innvandrer-råd føler seg nedprioritert

Rådet for innvandrerorganisasjoner frykter nå at de vil bli presset ut fra sine lokaler i Rådhuset.

OSLO: Byråd for kultur og næring, Hallstein Bjercke, fremmer nå et forslag om å gjøre Rådet for innvandrerorganisasjoner om fra en kommunal komité til en felles paraplyorganisasjon for byens innvandrerorganisasjoner.

Rådet har fått vite at bakgrunnen for forslaget er at Bjercke vil tilpasse rådet til dagens og fremtidens Oslo på grunn av endringer de siste årene. Utover det har rådet ikke fått noen videre begrunnelse for endringsforslaget.

– Vi synes det hadde vært naturlig for den nye byråden å komme på et møte for å hilse på og forklare bakgrunnen for de nye endringene han ønsker å implementere, sier Akhenaton de Leon, leder av rådet.

For 16 måneder siden skulle rådet gått til valg av nye medlemmer for perioden 2013-2016, men grunnet manglende retningslinjer fra byrådet har prosessen blitt forsinket.

Les også: Satt på vent for tredje gang

– Skuffet

Rådet for innvandrerorganisasjoner er skuffet over forslaget og føler seg nedprioritert.

I henhold til Oslo kommunes retningslinjer er rådet ingen paraplyorganisasjon, men en kommunal komite som skal tale innvandrernes sak i kommunale saker.

– Vi føler måten byrådet har behandlet rådet på når det gjelder fornyelse av mandat og organisasjon klart viser at de ønsker å ha myndigheten til å belegge og gi ordre til rådet, noe som strider med retningslinjene Oslo kommune har lagt for rådet som høringsinstans, sier Akhenaton de Leon, leder for rådet.

Viktig høringsorgan

Rådet ble flyttet til Rådhuset for noen år siden for å få nærhet til kommunen og politikerne. De var tidligere plassert i Flyktninge- og innvandreretaten, der de opplevde at de ikke ble hørt.

– Vi opplevde å bli overkjørt og oversett, og vi ønsker ikke å havne i samme situasjon igjen, sier de Leon.

Rådet fungerer som talerør for Mangfoldsutvalgene i de ulike bydelene og som bindeledd mellom kommunen og innvandrere.

– Vi jobber på vegne av 300 organisasjoner, og opplever at det er stort behov for vårt arbeid i Oslo, sier de Leon.

DittOslo har gjentatte ganger prøvd å kontakte Hallstein Bjercke for en kommentar, men har ikke lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere