RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innvandrere vil delta mer i politikken

Aziz Rehman oppmuntrer flere innvandrere til å stille til valg.

Søndre Nordstrand: Det hjelper ikke bare å snakke om innvandrere, man må snakke med dem. Det er viktig for oss med minoritetsbakgrunn at vi får være med å ta beslutninger og ha innflytelse i samfunnet, sier leder Aziz Rehman for Søndre Nordstrand innvandrerforening.

Nominasjonsprosessen er i full gang hos de politiske partiene foran kommunevalget neste år.

Rehman ber nå politikerne om å inkludere også de med minoritetsbakgrunn i større grad enn hva de gjør i dag når man skal nominere personer til bystyre og bydelsvalg.

Integritetetspørsmål

Det bor mange innvandrere i Oslo, og de må få muligheten til å stille til politisk valg som alle andre og komme med sine ytringer om samfunnet, sier Rehman.

Han tror for eksempel at de med minoritetsbakgrunn vet best hvordan man skal løse integritetsspørsmål, for det angår dem. Derfor synes han det er viktig at de får muligheten til å komme med sine ideer og meninger.

Det har lenge vært snakke om integrering, men det hjelper ikke bare å snakke om det om man ikke gjør noe i praksis, sier Rehman.

- Inkluder oss!

Han oppfordrer politikerne nå om å aktivt søke etter innvandrere som kan stille til valg, og forklarer at Søndre Nordstrand innvandrerforening kan bidra med å finne aktive, engasjerte innvandrere som passer til vervene.

Vær så snill å ta oss med i nominasjonen, slik at man ivaretar alle interesser og synspunkter i innvandrermiljøer, ber Rehman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere