Gå til sidens hovedinnhold

Inspirasjon på arbeidsplassen

Nordstand bydel går i bresjen for utdanning av barnehageassistenter og tilbyr nå nettstudier for heltidsansatte.

Lambertseter/Nordstrand: Mette Waaland er styrer i Knausen barnehage. Da hun begynte i barnehagen for to år siden, startet hun et samarbeid med bydelens barnehagesjef, Kari Håve, om å oppmuntre de ansatte til å ta utdanning som pedagogisk assistent. Nordstrand er en av to bydeler som har tilrettelagt for dette utdanningstilbudet.

Samarbeidet

Det er Kari Håve som er ildsjelen bak dette prosjektet, forteller Waaland. Bydelen har lagt til rette for at barnehageansatte kan utdanne seg gjennom NKS ved siden av full jobb. Ved Knausen barnehage har åtte ansatte benyttet seg av utdanningstilbudet.

Det har vært veldig moro å følge dem gjennom prosessen, og jeg merker at de har lært mye, forteller Waaland.

Det har vært veldig inspirerende at vi har vært så mange som har gjennomført dette. Vi har hatt kollokviegrupper før innleveringer og vi har kunnet diskutere fagene, forteller Agnes Ecklund, nå utdannet pedagogisk assistent.

Lærerikt

Kurset går over ett skoleår og er i hovedsak nettbasert. Studentene fikk tilbudt kurset til halv pris, og noen fikk også stipender gjennom fagforeningen. Resten av kontingenten har studentene betalt selv. I løpet av året har man ti innleveringer og hver tredje uke har studentene hatt veiledningssamlinger. Alle Knausens studenter bestod eksamen den 29. mai.

Det har vært et travelt år, og det var en stor lettelse å bestå eksamen, forteller Mohinden Kaushal, nyutdannet pedagogisk assistent. Alle forteller at det har vært spennende og nyttig å sette teorien ut i praksis.

Mye av det vi har lært visste vi fra før, men man setter det i sammenheng på en helt annen måte, forteller Ecklund.

Det har vært veldig lærerikt, forteller Trine Borgen Hov.

Assistentene legger ikke skjul på at det har gått med mye fritid det siste året for å bestå eksamen som pedagogisk assistent.

Særlig krevende har det vært for dem som har små barn selv, forteller Borgen Hov. Pensum bestod blant annet av teorier av Skinner og Freud, utviklingspsykologi og teori om motorikk og spesialpedagogikk.

Det har ikke bare vært å seile igjennom, det krever hardt arbeid, forteller Waaland som hele tiden har oppmuntret sine ansatte til å ta denne utdanningen.

Det skjer så mye innen pedagogikk at det er nesten nødvendig å oppgradere kunnskapen sin hvis man skal jobbe i denne bransjen. Og så er det jo veldig spennende da, avslutter styreren.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger