*Nettavisen* Nyheter.

Inspirér med spiselig kunstverk

For noen er bakverk en hobby, men for Manuela handler det om mer enn bare ingredienser og slikkepott. For henne handler det om å inspirere.

NYDALEN: – Det er så gøy og jeg får utrolig stor glede av det. Det å kunne inspirere andre og dele min lidenskap er helt fantastisk. Jeg føler meg privilegert, sier Manuela Kjeilen, "kunstneren" bak bloggen passion4baking.com.

På Bølgen&Moi i Nydalen er stearinlys tent, lokalet er fylt med 70 cupcakes i alle størrelser. Og hjertekaker er klare til å bli pyntet og servert til Valentine's Day.

På bordene står det glass på glass med kakepynt i ulike fasonger og farger. Manuela holder kurs i hvordan å dekorere den perfekte cupcaken.

– Det er veldig stort for meg at jeg holder kurs. Jeg blogger hver dag og deler oppskriftene mine, men jeg gjør det ikke for pengene, men for gledens skyld. Og dette kurset handler ikke om å lære hvordan man skal pynte og få den perfekte kaken, men det handler om å inspirere andre til å kunne lage sin egen perfekte kake. Jeg har jo ingen utdanning innen dette, jeg er kun en amatør. Jeg er meg selv og viser det jeg kan, sier hun.

Se bildeserie fra cupcake-eventen her!

Sukkerglade deltagere

Syv bloggere er invitert til kurset for å pynte dusinvis av kaker som de kan gi til venner, familie og kjæreste på Valentine's Day. Det florerer i glasur, perler og sjokolade. Alt det en jente liker.

– Jeg har fulgt bloggen til Manuela lenge og syns dette er kjempegøy. Jeg er glad i å bake, men baker mest når jeg har anledning til det. Nå skal jeg prøve meg på en av Manuelas oppskrifter, forteller Martine Rørhus.

Anette Karlsen har Norges største interiørblogg og er også en av bloggerne som deltok på kurset.

– Jeg får masse invitasjoner til ulike events. Dette hørtes kjempegøy ut og jeg hadde mulighet til å dra. Jeg leser bloggen til Manuela og er glad i å lage mat. Jeg trenger noen tips til Valentine's Day, så nå tar jeg med meg inspirasjonen til både det og morsdag, sier Karlsen.

Giverglede

I april 2010 startet Manuela bloggen som har 12 000 lesere i løpet av en dag, i alderen 11-60, og er den største bakebloggen i Norge og Sverige. Navnet, i følge henne selv, kom som lyn fra klar himmel, og bloggen skiller seg ut fra de aller fleste. Innholdet er spiselig, rosa og ser ut som små kunstverk. En blogg som treffer midt i hjertet til den som har en søt tann.

Seks måneder etter sin bloggdebut fikk Manuela sitt eget studio hvor hun hver eneste dag baker, for å så gi det bort til familie og venner, eller de hjemløse.

I Jønkøping i Sverige hvor hun bor, finnes en kafe som Manuela gir bort kakene gratis til. Kafeen gir dem videre til de hjemløse som kommer for å drikke kaffe.

– Jeg spiser ikke alt selv, for jeg er faktisk ikke så veldig glad i kaker. Jeg gir det heller til andre, og da er det utrolig givende å kunne gi tilbake til dem som ikke har så mye. Det betyr mye for meg.

Det lille ekstra

Manuela legger all sin tid og energi ned i bloggen, og tanken bak den, hever i takt med bakverket. For henne er det ikke bare en lidenskap, men også muligheten til å kunne påvirke andre til å tenke mer på menneskene rundt seg.

– Jeg prøver å oppmuntre, komme i kontakt med leserne mine og spre positivitet gjennom bloggen. Det er mange der ute som ikke er så heldig at de har noen i livet sitt, og da skal det så lite til for å glede de menneskene. Enten med en cupcake eller et smil. Noen ganger er det det lille som betyr noe, forteller hun.

For noen år siden mistet Manuela tanten sin som døde av kreft. Et tap som var tungt, men som fikk henne til å innføre et helt spesielt tema på bloggen.

– Oktober er måneden hvor folk bærer en rosa sløyfe som symboliserer kreft. Jeg hadde noe som het «Passion4Giving» hvor det handlet om å glede og oppmuntre andre i forbindelse med dette. Jeg ville gjøre noe godt for andre som trenger det mest. I den sammenheng kontaktet jeg 30 firma som sponset daglige innlegg med premier som gikk til en av leserne mine, hver eneste dag.

Takker Ingrid Espelid Hovig

Helt siden Manuela var liten har hun fartet rundt med en oppskriftsblokk i hånden, og notert alt hun har kommet over på sin vei. Oppskriftene har mange røtter.

– Oppskriftene er hentet fra mor, svigerrinne og kokebøker der jeg lager min egen vri. Ellers henter jeg inspirasjon fra gjenstander som gjør at jeg kommer på nye oppskrifter. Jeg eksperimenterer og prøver meg frem.

Likevel er det én person Manuela vil takke for den inspirasjonen hun har fått gjennom årene, og det er Ingrid Espelid Hovig.

– Forleden dag plukket jeg opp telefonen og ringte henne. Jeg fortalte henne hvor god og flott hun er, og hva hun har gitt meg. Hun har gitt meg så mye, avslutter Manuela.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.