RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inspirerende byderby

Det er bare noen få dager siden vi slo Vålerenga 3 1 i kampen om Oslo, og den gode følelsen sitter i enda. Ikke bare fordi vi vant, men fordi alt gikk vår vei på søndag. Nesten fullt hus på Ullevaal, prikkfritt arrangement, tap for Start i Skien, og mest sannsynlig en berget Tippeligakontrakt. Dette scenariet hadde jeg knapt drømt om på forhånd, men når man har typer som Tommy Berntsen og Indridi Sigurdsson i laget, vet man aldri.
Indridi får helt klart det beste ut av Tommy og vica verca. Tommy har de siste tre kampene stått frem som den lederen dette Lyn-laget har manglet hele sesongen.
Tommy er ikke bare sjefen på banen, men tar også et voldsomt ansvar utenfor. I forbindelse med TV-aksjonen stilte han frivillig opp som Lyns ansikt utad for Unicef, og var daglig på oppdrag i tv, radio, for aviser, noe han gjorde med den største selvfølgelighet. Han gjorde det fordi han hadde lyst, og nettopp fordi han bærer sånn holdning, så er han kaptein for Lyn.
Da vi kom inn i pausen vanket det skryt fra Henning, og jeg kunne se det formelig lyse av spillerne. Magne Simonsen satt litt stillferdig i et hjørne så mer sjokkert enn glad ut. Tomasz Sokolowski stod og danset.. Tommy satt og smilte. Men da han fikk høre at; Lyn-supporterne måtte stå igjen 15 minutter av sikkerhetsmessige årsaker, så tok han grep.
Umiddelbart reiste han seg opp, og ga beskjed til alle i garderoben at Bastionen var holdt igjen, og at vi nå måtte vise dem hvor mye vi satt pris på støtten.
En etter en reiste gutta seg, og da spillerne løp ut mot en fullsatt VG-sving tok det helt av. Spillerne takket supporterne omhyggelig, og da Bastionen ropte på Kim Holmens berømte salto-show fikk de akkurat det. Flørten mellom spillere og fans var heftig, dette var vitamininnsprøytningen alle trengte før RBK-kampen på søndag.
Alt i alt må jeg si at dette var den morsomste Lyn-kampen jeg har sett på mange år. Spillerne vise at de er skikkelige fotballspillere, og utklasset Vålerenga i absolutt alt. Som arrangør lyktes vi godt med promoteringen, og over 20.000 på en kamp som denne, det er strålende.
Det var også fantastisk å høre meldingene tikke inn fra Skien om at Start tapte, det gjorde kvelden fullkommen.En stor takk rettes til Bastionen for et fantastisk Tifo, og til alle andre på stadion som skapte fantastisk stemning under Kampen om Oslo.
God helg.
Joachim Westher Andersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere