Integrerende filmfestival

Torsdag kveld åpnes Film fra Sør-festivalen med den kontroversielle filmen "Offside" fra Iran. I år ønsker arrangøren spesielt å inkludere et publikum med flerkulturell bakgrunn.

OSLO ØST: Vi ønsker å nå publikum gjennom nye kanaler, sier festivalsjef Lasse Skagen til Østkantavisa, og forteller at tusenvis av postkort med invitasjoner på en rekke språk er sendt ut til bydelene i indre øst.

Et Oslo i forandring

Vi registrerer jo at Oslo ser annerledes ut nå enn for fem år siden. Tjue prosent av innbyggerne har fremmedspråklig bakgrunn, og dette er et publikum vi ønsker å nå. Vi annonserer på ulike nettsider, oppretter kontakt med innvandrerforeninger og forsøker å spre informasjon om vårt internasjonale filmprogram til flest mulig, sier Skagen. Underveis i årets festival ønsker arrangøren å kartlegge publikums behov, med arbeidstittelen Kinosør.
Kinosør skal forhåpentligvis føre til et enda mer inkluderende og åpent festivaltilbud i fremtiden, mener Skagen.

Stor bredde

På programmet står over 140 filmer og åpningsfilmen er altså den mye omtalte og lett kontroversielle filmen til Jafar Panahi, Offside. Årets hovedfokus er iransk film, og festivalen presenterer kunstneren og gullpalmevinner Abbas Kiarostami (Smaken av kirsebær) gjennom en storstilt kunstmønstring med filmvisninger, fotoutstilling på Stenersenmuseet, diktutgivelse på Tiden Norsk Forlag og en Workshop for norske filmskapere.
Årets program markerer veien inn i en ny liga for festivalen. Med presentasjonen av den internasjonale kunstnerprofilen Abbas Kiarostami i full bredde, signaliserer vi et sterkt ønske om å bli oppfattet som et viktig europeisk vindu mot filmproduksjonen utenfor Europa og Hollywood, sier Skagen.
Fullt program finnes på www.filmfrasor.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.